2024.03.29, Péntek
Kecskeméti fiatalok a Víz Világtalálkozón

Kecskeméti fiatalok a Víz Világtalálkozón

2016.11.29. 10:12

Az ezekben a napokban jelenleg is zajló Budapest Water Summit 2016 Víz Világtalálkozóra a Stockholmi Ifjúsági Víz Díj több külföldi versenyzője, csapata vendégszereplése mellett Kovács Dávid és Szűcs Ákos Iván a Kada Elek Közgazdasági Szakgimnázium tanulói is meghívást kaptak, ahol a Fiúk angol nyelvű előadást tartottak „What can we gain by using greywater?" címmel.

Hirdetés

A Világtatálkozóra 117 országból közel 1800 résztvevő és 600 Szakkiállítás látogató regisztrált. A konferencia három napján állam- és kormányfők, miniszterek, nemzetközi szervezetek magas rangú tisztviselői, az üzleti és tudományos élet szereplői, valamint a civil társadalom képviselői vitatják meg a víz, szanitáció és fenntartható vízgazdálkodás legjelentősebb kérdéseit. A kecskeméti fiatalok a rendezvény Ifjúsági Fórumán kaptak szereplési lehetőséget.

A Fórum ülései az ifjúság és az idősebb generációk közötti kapcsolat megteremtését szolgálják, további cél a nemzetközi együttműködés elősegítése a jövőben, és a fiatalok a budapesti ülések zárása után is folytatódó megerősítése. A rendezvény fő védnöke Áder János Köztársasági Elnök, aki a holnapi napon találkozik az Ifjúsági Fórum előadóival.