Az első tájékoztató előadásra október 7-én, pénteken 11.30-tól kerül sor, a fő téma pedig az egészséges táplálkozás köré összpontosul.
Napjainkban egyre nagyobb figyelmet kap a tudatos vásárlói magatartás – vagyis hogy a lehető legjobb és legegészségesebb minőséget kapjuk meg a pénzünkért. Mit tehetünk mi, a vásárlók, hogy ne csapjanak be bennünket? Hogy az élelmiszer-láncban lehetőleg mindig közvetlenül a termelőtől, és mindig a legjobb minőségű magyar termékeket vásároljuk meg? Hogy mindig a lehető legjobb ár-érték arányban vásároljunk, és hogy valóban egészséges élelmiszereket tehessünk családunk elé az asztalra?
Többek között ezekre a kérdésekre is igyekszik választ adni a Kecskeméti Piaccsarnokban október 7-én, pénteken 11.30-tól induló tájékoztató sorozat első előadása.
Az Intézmény- és Piacfenntartó Szervezet és a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal közös szervezésében indul el a Piaccsarnokban e hétvégén az a közös tájékoztató sorozat, melynek célja a biztonságos élelmiszer előállítás és forgalmazás népszerűsítése és megismertetése az őstermelők és a tudatos vásárlásra törekvő fogyasztók részére. A belépés minden alkalommal és minden érdeklődő számára ingyenes.
Az előadások témája minden esetben közvetlenül kötődik a tudatos vásárlás, és az egészséges táplálkozás témaköréhez – ennek szellemében az első előadása saját termelésű termékek értékesítési lehetőségeiről, és az őstermelői tevékenység ellenőrzésének módjáról szól majd.
A későbbiekben kéthetente péntekenként meghirdetésre kerülő előadások témai is kötődnek majd az egészségtudatos táplálkozáshoz és a tudatos vásárlói magatartáshoz – ezek témái is a piacon árusított élelmiszerek előállításával, osztályozásával, jelölésével kapcsolatos legfontosabb tudnivalók lesznek.
Lendület, megújulás és a korábbi értékek megőrzése vezérelte a SZABADICS Group új arculatát.
A 100 éves gyárat ellátó rendszer jövő márciusban lép működésbe.