2024.04.19, Péntek

Kecskemét kenyere címre lehet jelentkezni

bkmkik.hu

2016.08.02. 11:44

A legjobbnak ítélt kenyér egy évig viselheti a címet, sőt még a megszentelésre kerülő ünnepi kenyeret is megsütheti.

Hirdetés

A Hírös Hét Fesztivál keretében immár nyolcadik alkalommal hírdeti meg a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Nemezti Agrárgazdasági Kamarával együttműködésben a rendezvénysorozat egyik leglátogatottabb és legkedveltebb gasztronómiai eseményét, a Hírös Pékversenyt.

A megmérettetésre idén is két kategóriában lehet nevezni:

1 kg-os, cipó formájú, hagyományos, kovászos technológiával készült kenyér (kizárólag kereskedelmi forgalomban kapható termék nevezhető)

0,5 kg-os, táplálkozás-élettani szempontból korszerű technológiával készült termék (pl. magvas, teljes kiőrlésű lisztből készült, sószegény) (kizárólag kereskedelmi forgalomban kapható termék nevezhető)

 

A jelentkezési határidő: 2016. augusztus 5.

A nevezett termékeket 2016. augusztus 11-én, 9.00 óráig lehet eljuttatni a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházába, kategóriánként 3-3 db-ot.

 

A kész termékeket zsűri bírálja majd el, melynek elnöke Nagy Melinda, Élelmiszeripari Szakmérnök, Nemzeti Agrár Kamara Vizsgabizottsági Tag, a tagjai pedig Lantos Gábor, Termelési Igazgató, Fornetti Kft., és Kiss Zoltán, Mestercukrász lesznek.

A térségi péküzemek és pékmesterek számára szervezett rendezvényen a szakmai zsűri által legjobbnak ítélt kenyér egy évig viselheti a Kecskemét kenyere címet.

Idén a Magyarok Kenyere Programmal közreműködve felkérik majd a nyertest, hogy az ünnepélyes díjátadásra a Kárpát-medence magyarlakta részeiről nemzeti összefogással összegyűjtött búzából készült lisztből süsse meg a díjnyertes kenyeret, mely az ünnepség keretében megszentelésre kerül.

Az ünnepélyes díjátadás és kenyérszentelés 2016. augusztus 20-án, szombaton, 18.00 órakor lesz a Szent István szobornál.

 

forrás: bkmkik.hu / kecskemetitv.hu / kecskemet.hu