2024.04.18, Csütörtök

Mégis lesz elektromos töltőállomás Kalocsán

kalocsa.hu

2017.12.12. 15:00

Bár képviselő-testületünk június 29-én úgy határozott, nem kerül sor az elnyert pályázati forrásból tervezett elektromos töltőállomás létesítésére Kalocsán, most mégis lehetőséget kapott a város az állomás költségmentes működtetésére.

Hirdetés

Az elállás után a pályázati rendszert kezelő szervezettel folytatott egyeztetések eredményeként 2017. novemberében kedvező ajánlat érkezett Önkormányzatunkhoz, melynek tartalma szerint a Magyar Nemzeti Közművek Áramhálózati Kft. – a Magyar kormány programjával összefüggésben – nyilvános, 2*22 kW-os gépkocsi töltő berendezést kíván létesíteni a városban. Az ajánlat szerint a Kalocsán lévő elektromos gépkocsik töltésére létrejövő töltőállomás kiépítési- és üzemeltetési költségeit is a Kft. biztosítaná.

A megvalósíthatósághoz önkormányzati hozzájárulásra volt szükséges, hiszen a kiépítéshez egy körülbelül 50×50 cm nagyságú közterületrészt és 2 db parkolót kell biztosítani díjmentesen a Kft. részére.

Képviselő-testületünk november 30-i ülésén döntött a Magyar Nemzeti Közművek Áramhálózati Kft. ajánlatának elfogadásáról, s a töltőállomás létesítéséhez szükséges díjmentes közterület biztosításáról is, így még ebben az évben kiépítésre kerülhet a Bátyai úton megvalósuló elektromos töltőállomás.

 

Kalocsaelektromos töltőállomásKalocsa

Ajánló