2024.04.16, Kedd
Kétlépcsős iparűzési adóemelés jöhet Kalocsán

Kétlépcsős iparűzési adóemelés jöhet Kalocsán

2016.11.07. 05:14

A kalocsai önkormányzat pénzügyi stabilitásának megteremtését célzó, nyáron elfogadott stabilitási rendelet előírásait tölti meg immár konkrét tartalommal az a javaslat, amelyet a jövő csütörtökön tartandó testületi ülésre készült előterjesztés tartalmaz - írja a Kalohirek.hu

Hirdetés

A tervek szerint ez 65 millió forintot meghaladó többletbevételt hozhat a városnak, ugyanakkor kalocsai vállalkozók számára az iparűzési ingatlanadó-teher drasztikus, 73,08%-os mértékű növekedését jelentené. Az adóemelést két lépcsőben, jövő évtől, illetve 2018-tól vezetnék be.

A tervezett adóemelésről a legutóbbi testületi ülés keretében tárgyalt, harmadik rendes költségvetés-módosítás kudarca kapcsán született cikkünkben is írtunk már – akkor Szabó Balázs képviselő hozta szóba a kérdést, összekapcsolva a hivatali dolgozók javadalmazásának kérdésével.
Az adóterhek – illetve az adóbevételek – radikális növeléséről már korábban megszületett az elvi döntés, a nyáron elfogadott, 2017-es évre vonatkozó stabilitási rendeletben ugyanis az önkormányzat különböző működési területeiről történő, közel 100 millió forintos elvonás mellett az adóbevételek 65 milliós emelése is szerepel.

Folytatás: Kalohirek.hu

Ajánló