A szokatlanabb alapanyagok és az egészséges étkezés világába tekinthetnek be a látogatók egy keddi program során.
December 4-én „Egészséges étel, egészséges élet” címmel szemléletformáló programot tart a gyermekes családoknak a kecskeméti Család- és KarrierPont. Az esemény helyszíne a Bodzakert Főzőiskola és Rendezvényház lesz.
A délelőtt folyamán fasírtot, kekszet és tortát készítenek, de nem a hagyományos módon és nem a megszokott alapanyagokból. A torta például hüvelyesből, a fasírt pedig sütőben és húsmentesen készül majd. A sütés-főzés folyamatait a résztvevők testközelből, a konyhapult mellől követhetik nyomon. A helyszínen Tibay Rózsa dietetikus áll az érdeklődők rendelkezésére az egészséges hozzávalók, étkezési szokások és ételérzékenységek témájában - derül ki a kecskeméti Család- és KarrierPONT közleményéből.
A rendezvény háziasszonya, a Bodzakert tulajdonosa és üzemeltetője Fövényesi Mirjam lesz. A program a „Nők a családban és a munkahelyen” elnevezésésű felhívás keretében a Bodzakert és az AIPA (Alföldi Iparfejlesztési Nonprofit Közhasznú Kft.) szervezésében valósul meg.
Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
BUILD IT Mérnökiroda Zrt. munkájával építészeti, belsőépítészeti átalakítások valósulnak meg, és az újonnan tervezett gépészeti rendszert ellátó berendezéseket telepítenek.
A BYD-gyár és az SZTE Science Park közelében több mint fél kilométeres szennyvízvezeték épül.