A szokatlanabb alapanyagok és az egészséges étkezés világába tekinthetnek be a látogatók egy keddi program során.
December 4-én „Egészséges étel, egészséges élet” címmel szemléletformáló programot tart a gyermekes családoknak a kecskeméti Család- és KarrierPont. Az esemény helyszíne a Bodzakert Főzőiskola és Rendezvényház lesz.
A délelőtt folyamán fasírtot, kekszet és tortát készítenek, de nem a hagyományos módon és nem a megszokott alapanyagokból. A torta például hüvelyesből, a fasírt pedig sütőben és húsmentesen készül majd. A sütés-főzés folyamatait a résztvevők testközelből, a konyhapult mellől követhetik nyomon. A helyszínen Tibay Rózsa dietetikus áll az érdeklődők rendelkezésére az egészséges hozzávalók, étkezési szokások és ételérzékenységek témájában - derül ki a kecskeméti Család- és KarrierPONT közleményéből.
A rendezvény háziasszonya, a Bodzakert tulajdonosa és üzemeltetője Fövényesi Mirjam lesz. A program a „Nők a családban és a munkahelyen” elnevezésésű felhívás keretében a Bodzakert és az AIPA (Alföldi Iparfejlesztési Nonprofit Közhasznú Kft.) szervezésében valósul meg.
Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Nemzeti függetlenségünk egyik legfontosabb szimbóluma, a Magyar Tudományos Akadémia székháza hatalmas átalakuláson esik át. A Fejér-B.Á.L.- ÉPKAR Zrt.-Vitruvius Kft. hármas konzorciumi fővállalkozásában zajló kivitelezésen már több fontos munkafázist sikerült lezárni.
Az akkumulátorcella-gyár épülete elkészült, jelenleg az épületgépészeti és villamossági szerelések zajlanak.