2024.05.23, Csütörtök

Régi hagyományok, új kalandok Gemencen

2016.04.26. 09:41

Színes, élményadó kétnapos ökoturisztikai programkavalkáddal várja a Gemenc Zrt. a természet kedvelőit április 30-án és május 1-jén.

Hirdetés

Színes, élményadó kétnapos ökoturisztikai programkavalkáddal várja a Gemenc Zrt. a természet kedvelőit április 30-án és május 1-jén. A Rezét gőzös nosztalgiajáratai, gyalogtúrák szakvezetőkkel, erdőkerülés erdésszel, interaktív kiállítások, a hód és a vidra élőhelyének bemutatása új dioráma segítségével, hajókirándulás, gemenci vasútmodell-bemutató és még sok érdekes program várja mindazokat, akik a hétvégén ellátogatnak a Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központjának szezonnyitó rendezvénysorozatára, Pörbölyre.

Állandó és naponta változó programok várják Gemencen az ökoturizmus kedvelőit. Naponta két alkalommal nosztalgiavonat indul a Rezét gőzössel Pörbölyről a Gemenc-Dunapartra, mindkét napon megtekinthető a „Gemenc kincsei” interaktív kiállítás Pörbölyön, ahol most látható először az az új dioráma, amely a hód és a vidra élőhelyét mutatja be. A Gemenci Erdei Vasút megállóhelyein kialakított látványos kiállítások is várják az érdeklődőket. A Méhészeti Gyűjtemény Nagyrezét megállóból, a Halászati Kiállítás Lassi megállóhelyről közelíthető meg.

Program április 30-án, szombaton:

  • Kerülj erdőt erdésszel – Nagyrezét erdészszemmel
  • Gyalogtúrák szakvezetéssel az interaktív Molnárka tanösvényen
  • A Gemenci modell – „A PÉCSI GYORS” Vasútmodellező Klub kiállítása
  • Céllövölde csúzlival – Egy régi „fegyver” új kezekben
  • Kézihajtányozás

Program május 1-jén, vasárnap:

  • Méhek Napja – mézkóstoló és mézvásár Nagyrezéten, a Gemenci Méhészeti Gyűjteményben. Fotókiállítás megnyitó, „Az év méhész fotográfusa - 2015” díj átadása 10.00 órakor.
  • Hajókirándulás a Dunán: a sétahajó a bajai Gemenc Vándorponttól indul 14.00 és 15:30 órakor.
  • Gyalogtúrák szakvezetéssel az interaktív Molnárka tanösvényen

Bejelentkezés és további információ:

Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központ (7142 Pörböly, Bajai út 100.), tel: +36 (74) 491-483, e-mail: [email protected]

Forrás és fotók: Gemenc Zrt.

Galéria

EgyébgemencPörbölyprogramokökoturisztika tanösvénymájus 1