2024.04.27, Szombat
Tűzre, vízre vigyázzatok!
Fotók: bajahangja.hu és unsplash.com

Tűzre, vízre vigyázzatok!

Forrás: bajahangja.hu

2024.03.03. 10:00

Rendhagyó osztályfőnöki órát tartott a középiskolásoknak a Bajai Katasztrófavédelmi Kirendeltség.

Hirdetés

A biztonságosnak hitt otthon is tartogathat veszélyes helyzeteket, ezeket körültekintéssel, valamint az eszközök rendeltetésszerű használatával lehet megelőzni – erre hívták fel középiskolások figyelmét rendhagyó osztályfőnöki óra keretében a Bajai Katasztrófavédelmi Kirendeltség munkatársai - tudósított az eseményről a bajahangja.hu
 


Odafigyeléssel elkerülhetőek a tragédiák

A Bajai Katasztrófavédelmi Kirendeltség képviselői – Jakity ÁgotaKónya József és Börzsönyi Zsolt – Biztonságos otthonunk veszélyei című prezentációjukban összefoglalták és bemutatták azokat a kockázati elemeket és tényezőket, amelyek bármely lakásban veszélyforrást képezhetnek. Felhívták a figyelmet azokra a tűzvédelmi szabályokra, amelyeket csak kevesen ismernek, mivel az emberek többsége hajlamos ezekről nem tudomást venni, nem fordítva kellő figyelmet pl. a különböző termékeket szereplő leírásokra sem.
 


Két és fél perc alatt leég egy szoba

Kerülni kell a háztartási hulladék égetését, amely nemcsak környezetszennyező és egészségkárosító hatással bír, de életveszélyes állapotot is előidézhet, valamint fontos, hogy ha hosszabb utazásra indulunk, lehetőleg áramtalanítsuk a lakásban található összes elektronikai készüléket. Néhány sarkalatos problémát az előadók videóval is érzékeltettek, például egy rosszul letett hajszárító okozta rövidzárlat következtében kevesebb mint két és fél perc leforgása alatt leégett egy teljes szoba.

A rendhagyó osztályfőnöki óráról szóló tudósítást ITT olvashatják el! 

BajaBajarendhagyó osztályfőnöki óraBajai Katasztrófavédelmi Kirendeltségtűzvédelemközépiskolások