2024.04.28, Vasárnap
A bajai főiskolán mutatkozik be a Duna Népzene-Néptánc Tanoda
Fotó: bajahangja.hu/Bácskai Napló

A bajai főiskolán mutatkozik be a Duna Népzene-Néptánc Tanoda

Forrás: bajahangja.hu

2024.02.13. 16:56

Egész évben számos saját rendezésű eseményen, de meghívott fellépőként is láthatóak lesznek a tanoda növendékei.

Hirdetés

Február 14-én a bajai Eötvös József Főiskolán is bemutatkozik a Duna Népzene-Néptánc Tanoda. A fellépés célja, hogy szoros együttműködés alakuljon ki az oktatási intézménnyel és megszólítsák annak hallgatóit is a népművészet révén. A Duna Népzeten-Néptánc Tanoda és a Duna Népművészeti Alapítvány idei terveiről nyilatkozott a bajahangja.hu portálnak Ölveczky Tamás. A tanodavezető arról beszélt, hogy lesznek saját szervezésű rendezvényeik, valamint olyanok, ahol fellépőként produkciót szolgáltatnak, továbbá előfordul majd, hogy nézőként, saját épülésük kedvéért vesznek részt programokon.

A legfontosabb események természetesen a saját és alapítványi szervezésű rendezvények. Kiemelném közülük a „Tüzet viszek, lángot viszek…” népdalverseny különféle fordulóit, a Felső-bácskai Népzenei Fesztivál és Népzenész találkozót és az ezzel egy időben zajló Kárpát-medencei Prímástalálkozót, legrégebbi megvalósításunk pedig a nyári Duna Népművészeti Tábor, ami idén is lesz - mondta Ölveczky Tamás.

 



Énekes és hangszeres mesterkurzusokra is várják a jelentkezőket

Néhány éve pedig elkezdtek énekes és hangszeres mesterkurzusokat tartani. Ezt a struktúrát úgy alakították, hogy az év beosztása ideális legyen a résztvevők számára. Nagyon fontos, hogy az érintettek és érdekeltek tudják, hogy ezekre a rendezvényekre lehet számítani, és számítanak is: mindegyik egyre nagyobb látogatottsággal bír, fölfelé ível a pálya – részletezte Ölveczky Tamás.
A tanoda további eseményeiről szóló cikket teljes terjedelmében itt olvashatják.

BajaBajaDuna Népzene-Néptánc TanodaEötvös József Főiskola