2024.04.23, Kedd
Tovább fiatalodik a térség buszállománya
zsigorobert.hu

Tovább fiatalodik a térség buszállománya

zsigorobert.hu

2021.09.28. 16:00

Az elmúlt hetekben 26 újonnan beszerzett autóbusz állt forgalomba Bács-Kiskun megyében, amelyek közül tíz a bajai térségben közlekedik a jövőben.

Hirdetés

A bajai telephelyen 10 darab Credo Econell 12 típusú autóbusz áll szolgálatba, amelyek a Baja-KalocsaBaja-Kalocsa-SzekszárdBaja-Hajós-KalocsaBaja-MadarasBaja-VaskútBaja-HercegszántóBaja-BorotaBaja-NemesnádudvarBaja-Mélykút-SzegedBaja-Bácsalmás-SzegedBaja-BácsalmásBaja-Bácsalmás-Madaras viszonylatokon közlekednek.

A 75 utas szállítására alkalmas járművek légkondicionáltak és elektronikus utastájékoztatási rendszerrel, fedélzeti kamerarendszerrel, kerekesszék és babakocsi elhelyezésére kialakított speciális férőhellyel felszállást segítő rámpával, valamint üléspáronként egy USB-csatlakozóval rendelkeznek a mobil elektronikai eszközök töltésére. A minél kevesebb károsanyag kibocsátásával járó, hatékony és biztonságos üzemeltetés érdekében EURO6 emissziós előírásoknak megfelelő dízelmotor hajtja őket.

A társaság folyamatosan fejleszti a megye helyközi közlekedését, ennek eredményeként 2018 óta a most érkező járművekkel együtt összesen már 60 darab új autóbusz kezdte és kezdi meg szolgálatát a térségben. A most forgalomba álló autóbuszoknak köszönhetően a megye autóbusz-állományának átlagéletkora 14,9 évről 12,8 évre csökken, ezen belül a csuklós állomány 17,5 évről 10,6 évre fiatalodik.

„Az érkező autóbuszok – az elmúlt évek legnagyobb volumenű járműbeszerzésének részeként – kiemelkedő szerepet játszanak a vidéki autóbusz-közlekedés megújításában” – mondta dr. Bói Loránd, a Volánbusz általános vezérigazgató-helyettese. Hozzátette: „Bács-Kiskun megyében csaknem 100 kistelepülés lakói számára teszik lehetővé a városok kényelmes és gyors elérését. A forgalomba álló összesen mintegy 1,94 milliárd forint értékű 28 új autóbusz éves szinten több mint 1 millió utas számára nyújt biztonságos és minőségi szolgáltatást. A járműbeszerzéseknek köszönhetően autóbusz-vezetőink munkakörülményei is folyamatosan javulnak: a stabil munkahely, biztos megélhetés mellett egyre kényelmesebb, környezetkímélőbb, könnyen vezethető és ergonómikus kialakítású járművek várják meglévő és leendő munkavállalóinkat.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BajaBajaVolánbusz Zrt.