2024.04.27, Szombat
Új célok a bajai alapítványnál
Illusztráció: pexels.com

Új célok a bajai alapítványnál

baja.hu

2021.02.07. 12:20

A közalapítvány alapítója Baja Város Önkormányzata. Ma már ez az egyetlen működő, a város által alapított közalapítvány.

Hirdetés

Az Egészséges Baja Városért Közalapítvány egyike az igen aktívan működő városi karitatív szervezeteknek. A testi és mentális egészségmegőrzés területén, a hátrányos helyzetű emberek támogatásában végezett eredményes munkát a szervezet. A közalapítvány alapítója Baja Város Önkormányzata. Ma már ez az egyetlen működő, a város által alapított közalapítvány. A koronavírus-járvány okozta nehéz helyzetben a városvezetés új feladattal kívánja ellátni a közalapítványt - olvasható Baja honlapján.

Mint közismert, a vállalkozások korábban az iparűzési adójukat az önkormányzatnak fizették. Kormányzati döntés alapján 2021-től az adó felét a vállalkozásoknak nem kell befizetni az önkormányzat számlájára.
Több vállalkozás kereste meg a városvezetést és a képviselőket, hogy az át nem utalt adóösszeggel támogatna városi célokat. Ennek a legpraktikusabb módja egy városi közalapítvány támogatása. Mivel az Egészséges Baja Városért Közalapítvány az egyetlen ilyen szervezet, logikus a döntés. Így az alapító önkormányzat módosítja az alapítvány céljait, kiegészítve új fejlesztési feladatokkal.

BajaBajaegészség