2024.03.29, Péntek
Folytatódik a Rotary Club Baja adventi jótékonysági akciója
baja.hu

Folytatódik a Rotary Club Baja adventi jótékonysági akciója

baja.hu

2020.12.13. 14:04

A humanitárius szervezet képviselői december 8-án nagyobb adag tartós élelmiszert és tisztító-, illetve tisztálkodószereket vittek a Bajai Kistérségi Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgálat Szabadság utcai székhelyére.

Hirdetés

Most valóban minden segítségre szükség van, hiszen a vírushelyzet miatt is sokan kerültek szorult helyzetbe, gyarapítva a családsegítő szolgálat által támogatott családok számát – emelte ki Boussoussou Ágota, a szolgálat vezetője. – Nagyon hálásak vagyunk a Rotary Clubnak a felajánlásért, mert így még több hátrányos helyzetű család ünnepét tudjuk megkönnyíteni. Külön köszönjük, hogy az adomány szaloncukrot, édességet is tartalmaz, ezzel tudjuk hangsúlyozni az ünnepet. Ebből a mennyiségből mintegy 30-40 család fog részesülni, még karácsony előtt eljuttatjuk nekik a csomagokat. Ugyanakkor továbbra is várjuk a nagylelkű támogatók felajánlását, hogy még több rászoruló, nehéz élethelyzetben lévő családnak tudjunk egy kis reményt vinni a mindennapjaiba – mondta a szolgálatvezető.
 

Sarlós István, a Rotary Club Baja elnöke elmondta: tavaszi akciójukhoz hasonlóan ezúttal is mintegy 150 ezer forint értékben vásároltak. – Mivel úgy értesültünk, hogy a nagyobb hiányosság mutatkozik tisztító-, illetve tisztálkodási szerekből, főként ilyen jellegű termékeket adományozunk, de természetesen került a csomagba élelmiszer és édesség is bőven. Sikerült még szereznünk három zsák jó minőségű használt ruhát is (átmosva-válogatva), valamint az Arculat nyomda is felajánlott három monitort, amelyeknek bizonyára szintén meglesz a helyük – sorolta az elnök. Hozzátette: a Rotay Club Baja számára fontos, hogy segítséget nyújtsanak azoknak is, akik a vírushelyzet miatt nélkülözni kénytelenek, a családsegítő pedig kitűnő partner ebben.
 

BajaRotary Club Baja