2023.09.25, Hétfő
Új lehetőségek előtt a bajai kórház
zsigorobert.hu, google.com

Új lehetőségek előtt a bajai kórház

zsigorobert.hu

2020.07.25. 09:16

Megállapodást írt alá a Bajai Szent Rókus Kórház és a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház. A nyilatkozat célja a kölcsönös segítségnyújtás, valamint a kutatási és tudományos együttműködés elmélyítése.

Hirdetés

A sajtótájékoztatót megelőzően Bakó András alezredes, valamint Solti László zászlós vehették át a Szent Rókus Kórház kitüntetését a járványidőszakban nyújtott helytállásukért.

2019 őszén dr. Veress Albert, a csíkszeredai kórháza pszichiátere Magyarországon járt a bajai kórház tudományos konferenciáján. A programot követően a főorvos vetette fel egy esetleges együttműködés lehetőségét dr. Tóth Gábornak, a bajai intézmény vezetőjének. – 2020 tavaszán telefonos megkeresés jött a kórházból, hogy az esetleges együttműködéshez az érdeklődés továbbra is fenn áll-e, melyre pozitívan válaszoltunk – mondta dr. Tóth Gábor. – A csíkszeredai kórház elküldte az együttműködési megállapodás tervezetét, melyet elfogadtuk. Az eredeti terv szerint ez Csíkszeredán történt volna, de a megváltozott covid helyzet miatt most egy videokonferencia keretében történik meg – tette hozzá a főigazgató.

Zsigó Róbert államtitkár, a térség országgyűlési képviselője is méltatta a megállapodást. „A csíkszeredai együttműködés azt bizonyítja, hogy a bajai kórház az elmúlt évek fejlesztései során olyan erős lett, hogy máshol is tud segíteni.”

A megállapodás szerint a két kórház mostantól – több más mellett – segíti egymást a pályázatokon való közös részvétellel, az orvosi gyakorlatok együttes fejlesztésével, valamint a hatékonyságot javító modellek átadásával is.

BajaBajaBajai Szent Rókus Kórház