2024.05.08, Szerda
Elérte legmagasabb pontját a bajai Művelődési központ új épülete
zsigorobert.hu

Elérte legmagasabb pontját a bajai Művelődési központ új épülete

zsigorobert.hu

2020.06.07. 08:06

Az ezer négyzetméteres, háromszintes épületrész a legmodernebb technológiai elvárások szerint épül, a tetőszerkezetre napelemek kerülnek, a fűtésről pedig hőszivattyús rendszer gondoskodik.

Hirdetés

Baja város központjában, a Tóth Kálmán-Katona József-Hattyú utca kereszteződésében épülhet fel a Szent László Általános Művelődési Központ új épületszárnya. A bokrétaünnepet pénteken délelőtt tartották.

 

A háromszintes, hat tantermes épületszárnyat egy átjáró folyosó köti össze az iskola főépületével. Minden szinten 2-2 osztályterem, több csoportbontó terem, irodák és kiszolgáló helyiségek kapnak helyet. A tantermek kialakításánál fontos szempont volt, hogy figyelembe vegyük a fiatalok oktatásához szükséges elvárásait, így interaktív megjelenítők, digitális eszközök is hozzáárulnak a tananyag hatékonyabb elsajátításához.

 

A fejlesztésnek köszönhetően a diákok otthonosabb környezetben, interaktív eszközök segítségével sajátíthatják el a tananyagot.

A fejlesztés egy sikeres pályázat eredményeként (456 millió forintos támogatással), összesen 516 millió forintból valósulhat meg.

 

BajaBajaSzent László Általános Művelődési Központ