2024.07.27, Szombat
 Idén sem luxus a táska Baján
baja.hu

Idén sem luxus a táska Baján

baja.hu

2020.01.06. 12:18

Az akció lényege azoknak a nehéz sorsú nőknek a támogatása, akik számára nehézséget jelent a mindennapi intim higiéniás termékek beszerzése.

- Cél, hogy rászoruló nőknek egy táskába összecsomagolva alapvető női higiéniás csomagot gyűjtünk, amit a kampány után a nehéz körülmények között levő nőknek adományozunk országszerte. Hiszünk abban, hogy nem csupán a decemberi hónapban van szükség a segítségre, nem csupán karácsonykor érdemes adományozni, hiszen a rászorulóknak egész évben szükségük van a társadalmi összefogásra. A kampányt épp ezért januári hónapra fókuszáljuk, hiszen a téli hónapokban van talán a legnagyobb szükség a segítésre. Olyan nőknek szeretnénk adni ezeket a táskákat, akik nehéz anyagi körülmények között élnek, illetve hajléktalanná váltak, de ebben a helyzetben is szeretnék megőrizni a méltóságukat és nőiségüket. A #nemluxustáska kampány 2020-ban is összefogásra buzdítja a nőket – részletezte a bajai szervező, Maros Beáta.

A gyűjtési időszak: január 2- 31. között zajlik a máltai irodákban (Baja, Petőfi S. u. 32, és Fáy u. 1.), valamint a Lipo Optikában (Baja, Czirfusz F. u. 20.).

Hogyan érdemes összeállítani a táskákat? A #nemluxustáska csapat azt tanácsolja, az adományozó válasszon ki egy viszonylag jó állapotban lévő táskát, amit már nem hord – ez lehet válltáska, hátizsák vagy akár egy strapabíró vászontáska is -, és tegyen bele nem luxus, mindennapi higiéniás termékeket. Ide tartozik a fogkefe, a fogkrém, az intim betét, a szappan vagy tusfürdő, a sampon, a hajbalzsam, a dezodor, a kézkrém, a testápoló, az ajakápoló, a hajkefe, a hajgumi, a papír zsebkendő, a nedves törlőkendő. Kérik: higiéniai okok miatt tampont, mosható betétet és menstruációs kelyhet ne tegyenek a táskába, és ugyanez igaz a gyógyszerekre, romlandó élelmiszerekre és éles tárgyakra. A tavalyiaktól eltérően idén fehérnemű és zokni se kapjon helyet a csomagban. Kérik továbbá, hogy a javasolt alapcsomagtól ne térjenek el, az ezzel kapcsolatos információkat részletesen a #nemluxustáska kampány weboldalán találják meg. Higiéniai okokból minden termék legyen új és bontatlan. Amennyiben lehetőséges, a flakonon tetejét is ragasszák le, mivel a táskák többször lesznek mozgatva, így elkerülve az esetleges kiömlést a táska belsejében. További információk: www.nemluxustaska.hu.

Baján a tavalyi gyűjtés során mintegy harminc telepakolt táska gyűlt össze, ezeket bajai és a környékbeli településeken élő rászoruló hölgyek körében osztották ki, ugyanakkor az országos gyűjtésből és kerültek táskák ebbe a régióba is – tájékoztatott Maros Beáta.

BajaBajatáskajótékonysági akció