2024.03.28, Csütörtök
Tizenegy fiatal vesz részt idén a Rotary Club Baja Tapintható-láthatatlan diákprojektjében

Tizenegy fiatal vesz részt idén a Rotary Club Baja Tapintható-láthatatlan diákprojektjében

baja.hu

2019.02.12. 13:50

Az öt évvel ezelőtt útjára indult program lényege, hogy az ötven óra kötelező közszolgálatból a diákok legalább tíz órát azzal töltenek, hogy sérült (vak, illetve mozgáskorlátozott) felnőttnek segítenek.

Hirdetés

Ez a segítség lehet közös séta, vásárlás, ügyintézés, felolvasás, de akár idegennyelv- vagy számítógépes ismeretek tanítása is. A program koordinátora a Rotary klub részéről a kezdetek óta Sipos János, aki minden év őszén végigjárta az iskolák kilencedik osztályait, és osztályfőnöki óra keretében ismertette a tudnivalókat, majd az érdeklődők számára érzékenyítő foglalkozásokat is szervezett. Idén az MNÁMK, a III. Béla Gimnázium és a Türr Szakképző Iskola vesz részt a programban, a diákok pedig február 1-én, péntek délután a Belvárosi Közösségi Házban találkozhattak első ízben azokkal a felnőttekkel, akiknek a következő hetekben segíteni fognak. Ezt megelőzően a klub titkára, Sarlós István röviden ismertette a rotary világmozgalom történetét és törekvéseit, főként azzal a céllal, hogy a fiatalok megismerjék azokat az elveket, amelyekhez a programon keresztül kapcsolódni fognak.

 

Majd Sipos János mesélt a projektről, amely öt évvel ezelőtt a Tapintható-láthatatlan domborműhöz kapcsolódva indult el, és azóta több mint száz fiatal vett részt benne. - Magam is rengeteg értékes embert ismertem meg ebben a programban, az pedig külön öröm, hogy ilyen fiatalokkal dolgozhattam együtt. Nem szeretem, amikor a mai fiatalokról elmarasztalóan beszélnek, hiszen ilyenek is a mai fiatalok! - hívta fel a figyelmet a koordinátor. Többször is kiemelte: ez a program az összes résztvevőnek hasznos és feledhetetlen élményeket biztosít, a fiatalok és a felnőttek között értékes barátságok szövődnek, kölcsönösen tanulnak egymástól. Idén hét felnőtt igényelt segítséget, a fiatalok velük ismerkedhettek meg, és egyeztethették a következő hetek programját.

forrás: baja.hu/Sándor Boglárka  

BajaBajaTapintható-Láthatatlan diákprojektRotary Club Baja