2024.04.19, Péntek

Új udvari játékokkal gazdagodott a bajai bölcsőde

baja.hu

2018.09.24. 13:13

Jókedvtől hangos a Szent Antal utcai bölcsőde udvara: az intézmény – amely a szentistváni bölcsi felújítási időszakában most vendégül látja az ottani kicsinyeket is – újabb fejlesztő eszközökkel bővült.

Hirdetés

 

A koraőszi napsütés kinti játékra csábította a piciket, így boldogan vehették birtokba az új, Rotikom-jellegű alagútrendszert, amely remek mozgásfejlesztő, valamint az új műanyag székeket (160 darabot) és asztalkákat (40). A jelenlegi eszközfejlesztés egy TOP-os pályázatnak köszönhetően valósulhatott meg. 

Fercsák Róbert polgármester a helyszínre kilátogatva elmondta: Baján három bölcsőde működik összesen 234 férőhellyel, a fejlesztés minden intézményben fontos. A Szent Antal utcai épület nemrég esett át a teljes felújításon, most új eszközök beszerzését tartották sürgősnek. A bajaszentistváni intézmény is elkészül hamarosan, és következik a Kodály utcai bölcsőde rehabilitációja is.

A legfontosabb a jövő generációjának nevelése. Bízunk abban, hogy a bölcsődei szolgáltatások javulása jó hatást gyakorol majd a demográfiai adatokra, és egyre több gyermek elhelyezését kell majd megoldanunk – mondta a városvezető. 

Csubákné Besesek Andrea alpolgármester hozzátette: ebben a korai időszakban különösen fontos a mozgás és az értelem fejlesztése, a most kapott felszerelés ebben segít. 

Königné Rigler Szilvia intézményvezető elmondta: nagyon örülnek az új eszközöknek, amelyekkel ki tudták váltani a régi, már igencsak viseltes bútordarabokat. – Az asztalkák-székek különösen a tavasztól őszig terjedő időszakban tesznek különösen jó szolgálatot, kényelmesen tudnak tízóraizni a gyerekek, de rajzolni, kirakózni is. A Rotikom alagútrendszer pedig a nagymozgásokat fejleszti, így a kicsiknek még ingergazdagabb környezet áll rendelkezésre a zavartalan fejlődéshez.

forrás: baja.hu / Sándor Boglárka

BajaBajaeszközbeszerzésSzent Antal utcai bölcsőde