2024.04.27, Szombat

A világ legszebb munkáját ünnepelték Baján

baja.hu

2018.06.20. 10:56

Idén is méltó módon ünnepelték Baján, a Turisztikai Központban június 15-én, az Ápolók Napját. A fővédnök Zsigó Róbert államtitkár, a térség országgyűlési képviselője, míg a védnök Fercsák Róbert polgármester és dr. Tóth Gábor főigazgató volt.

Hirdetés

A Bajai Szent Rókus Kórház dolgozói megtöltötték a termet, ahol a főigazgató nyitotta meg az ünnepséget. – Köszönöm szépen, hogy egész évben, minden nap a betegekért dolgoznak. Ez a világ legszebb munkája, a betegekből egészséges ember lesz, a fájdalmat megszüntetjük. Örömmel látom a mosolygós arcokat, ami nyilván annak is köszönhető, hogy jó eredményekről számolhatunk be az egészségügyben, és a bajai kórház jövője is biztos. Gratulálok a kitüntetetteknek, köszönöm az előadók felkészülését és valamennyi dolgozó éves munkáját.

Zsigó Róbert köszöntőjében hangsúlyozta: ápolónak lenni hivatás, ami teljes embert kíván. „Nem lehet eldönteni, mi a legfontosabb az egészségügyben: a megfelelő épületek, a jó műszerek vagy a szakmai tudás, mert valamennyire nagy szükség van. Köszönet a sok munkáért, türelemért, kitartásért, a kitartó, áldozatos szolgálatért. Sok erőt, jó egészséget és jó segítőket, kollégákat kívánok Önöknek!”

Csubákné Besesek Andrea alpolgármester külön köszöntötte az ünnepség alatt is a betegágynál dolgozókat. „Ünnep van, az Önök ünnepe. A világ legnemesebb, legemberibb munkája az ápolás. Nem szakma, hivatás! Ma mosolyogjanak, legyenek büszkék magukra!”

Csatlakozott szavaihoz Csík Julianna, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara megyei elnöke is. „Ma picit felejtsék el a problémákat!”

Göbl Vilmosné ápolási igazgató beszédében kiemelte: ezen az ünnepen az áldozatos munkát végző ápolókra gondol a világ. Megemlékezett az ünnep történetéről (1820-ban ezen a napon született Florence Nightingale brit ápolónő), majd arról is, hogy az Országgyűlés 2014-ben február 19-ét, Kossuth Zsuzsanna születésének évfordulóját a Magyar Ápolók Napjának nyilvánította. „A 21. század kihívásaival felelősen szembe nézni: ez a feladatunk. Nehéz, de szép hivatás.”

Az ünnepségen 20 ápolót jutalmaztak, továbbá a fül-orr-gégészet, a központis sterilizáló és a krónikus belgyógyászat valamennyi dolgozóját. Az Év asszisztense dr. Szabó László Pálné (pszichiátria), míg az Év ápolója Szabadi Anett (szülészet-nőgyógyászat) lett. Utóbbi számára Schwalm Beáta, a Nővér Alapítvány alapítója, Zsigó Róbert és dr. Tóth Gábor adta át a díjat.

A hagyományoknak megfelelően elszavalta az alkalomra írt versét dr. Szluha Gyula főorvos (szülészet-nőgyógyászat).

A nap folyamán számos szakmai előadás hangzott el, majd végezetül a Tankamara zenekar adott ünnepi műsort. 

Forrás: baja.hu / Géczy Zsolt

BajaBajaÁpolók Napja