2024.03.29, Péntek

Hiánypótló szakképzések a bajai Főiskolán

baja.hu

2016.10.15. 11:13

Nyílt napra várta az érdeklődő diákokat és szülőket a bajai Eötvös József Főiskola: az intézmény galériájában gyülekeztek mindazok, akik kíváncsiak voltak arra, milyen képzést és további lehetőségeket kínál a főiskola.

Hirdetés

A reménybeli hallgatók betekintést nyerhettek az intézmény életébe, megnézhették a könyvtárat, a kollégiumot és az oktatási termeket, beszélgethettek az oktatókkal és a hallgatói önkormányzat képviselőivel.

Az intézményben zajló munkát dr. Mátrai Ildikó, az akkreditációs, képzés- és oktatásszervezési osztály vezetője mutatta be.

Három fő irányt kínálnak, mérnöki, közgazdasági és pedagógiai vonalon. – Az építőmérnöki, illetve környezetvédelmi alapszak jó esélyeket biztosít a munkaerőpiacon, a vízgazdálkodási szakma pedig annyira elöregedett, hogy nagy szükség van fiatal, diplomás munkaerőre. Ugyanez a helyzet a pedagógiai szakirány esetében is: a leendő tanítók nemzetiségi (német, horvát, cigány) képzést is választhatnak. Az intézményre jellemző a hallgató-központúság, a duális képzések biztosítása, plusz nyelvtanulási és sportolási lehetőségek.

 

A felvételihez szükséges tudnivalókat Baráth Magdolna tanulmányi előadó ismertette, a jelenlévők figyelmébe ajánlva a www.felvi.hu oldalt, majd a fiatalok egyénileg is érdeklődhettek.

Melicz Zoltán rektor elmondta, idén már bátran ajánlhatják a mérnöki és menedzsment szakokon működő duális képzést, amely az utóbbi időszakban szép eredményeket hozott. – Elsősorban a vízügyi ismeretek iránt érdeklőd számára ajánljuk, de a gazdálkodási területen is együttműködünk hat olyan céggel, amely szívesen fogad hallgatókat duális képzésre. Természetesen mind a hat szakunkra örömmel várjuk a hallgatókat. Intézményünk festői környezetben található, minden hallgatónak tud kollégiumi szálláshelyet biztosítani, megújult eszközökkel, korszerű felszereléssel, módszerekkel tanítunk. Víztechnológiai egységeink országos szinten egyedülállónak számítanak – ismertette a rektor. Hozzátette: elsősorban azok választják a bajai főiskolát, akik gyakorlatias képzést várnak. A mérnöki szakokra az ország legtávolabbi részéből is jönnek hallgatók, a pedagógusképzés pedig elsősorban a bácskai régióban népszerű, a nemzetiségi képzés miatt azonban előfordul, hogy távolabbi régiókból is érdeklődnek és érkeznek hallgatók.

BajaEötvös József Főiskolavízgazdálkodás