2024.03.29, Péntek

Ablak a jövő számára

baja.hu

2016.10.23. 08:09

Semmit nem bíztak a véletlenre a Jövőd a tét! címmel megrendezett pályaválasztási kiállítás résztvevői: a különféle cégek, intézmények és iskolák egymást licitálták túl abban, kinek látványosabb, dekoratívabb, izgalmasabb a standja.

Hirdetés

A világban zajló események fényében egyáltalán nem mindegy, hol és mit fognak tanulni gyermekeink, és mennyire képesek majd megőrizni és gazdagítani nemzeti értékeinket, kultúránkat. Fontos, hogy az Európa-szerte ismert és elismert magyar szakképzés és oktatás megőrizze rangját, hogy továbbra is kitűnő magyar szakembereket képezzen. – Jövőd a tét! Ez a jelmondat a jelenlegi uniós helyzetet tekintve kiemelt jelentőséggel bír, nagy felelősséget hárít ránk. A felnőtt élet egyik velejárója, hogy időnként nehéz, a további életünk egészét befolyásoló döntéseket kell hozni. Az egyik első ilyen felelős döntésünk a pályaválasztás. Az ilyen jellegű rendezvények ablakot nyitnak a jövőre – összegzett Fercsák Róbert polgármester.

Mindenki kitett magáért, igyekezve megmutatni az általa képviselt intézmény legvonzóbb arcát, így a Turisztikai Központba betérő diákokat és kísérő pedagógusokat nem mindennapi látvány fogadta. Nemcsak termékbemutatóval készült számos intézmény, de az érdeklődő tanulók a gyártás folyamatának is szemtanúi lehettek, bizonyos mozzanatokat és gépeket pedig ki is próbálhattak, így nem számított ritkaságnak, hogy egy-egy standnál nagy nyüzsgés alakult ki. A bajai iskolák és intézmények mellett több szegedi, szekszárdi, kiskunfélegyházi, füredi, kecskeméti, kiskunhalasi, nagykőrösi kiállító is részt vett, képviseltette magát az iparkamara, a rendőrség, a járási hivatal, az oktatási centrum, a bajai Szent Rókus Kórház és számos egyéb ágazat.

Az ünnepélyes pillanatok után a diákok szétszéledtek az egyébként tágas Turisztikai Központ egyszerre szűknek bizonyuló termeiben: volt, aki a Türr István Szakképző Iskola standjánál próbálta ki a legórobotokat, vagy a Bányai Szakképző Iskola pultján lehetett részese élelmiszeripari termékek készítésének, esetleg kipróbálhatta az újraélesztést, vagy feltehette kérdéseit a különféle testületek képviselőinek. A szemet gyönyörködtető pultok ínycsiklandó termékekkel megrakva kínálták magukat, a nagykőrösi Toldi Miklós Élelmiszeripai Szakképző Iskola és Kollégium például névadóját is megjelenítette, kezében a Buda felé mutató petrencés rúddal.

BajaBajapályaválasztásJövőd a tét!