2024.03.28, Csütörtök

Mágikus operett a Sugovica partján

baja.hu

2016.08.16. 14:41

Augusztus 21-én, vasárnap ismét felcsendül a dal a bajai Szentháromság téri színpadon. Ötödik alkalommal érkezik a városba a Budapesti Operettszínház társulata, hogy ezúttal is két előadással örvendeztessék meg a műfaj kedvelőit.

Hirdetés

Mágikus operett a Sugovica partján című gálaesten a legismertebb operettek betétdalai csendülnek fel népszerű sztárok előadásában, míg a Szép nyári nap című, Neoton-slágerekre írott  musical olyan történetet mesél el, amely visszaidézi a 70-es évek édes-bús időszakát. Ráadásul ez utóbbi produkcióban két fiatal bajai művész, Agócs Nóra és Kunos Andrea is színpadra lép.

A Szentháromság téren áthaladók láthatják, megkezdődtek a színpadépítés munkálatai. Hétfőn, augusztus 15-én már állt az alapszínpad, ezt követi a lelátó és a forgószínpad kiépítése. Szerdán már a díszletek egy része is láthatóvá válik, a pénteken városba érkező művészek pedig már aznap este birtokba is veszik a teret. Vasárnap este tehát operettgála, augusztus 26-án és 27-én pedig Szép nyári nap, Baján, a főtéri színpadon.

Nagy öröm a Budapesti Operettszínház számára, hogy újra látogatást tehet Bajára. Az idei évad mozgalmas volt – az Operettszínház járt Oszakában és Münchenben, Dohában, Ománban és Délkelet Ázsia hét városában és minden országgal megosztotta azt a különleges élményt, ami a magyar operett.

Sehol a világon nincs még egy olyan szenvedélyes zenés-táncos műfaj, mint ez a hungarikum, a magyar operett. És csak egy valami nagyobb öröm, mint utazni: hazajönni, és Magyarországnak is megmutatni, hogy mit tud a társulat egy százéves operett hagyományból dolgozva, egy modern évad tapasztalataival megerősödve. Baján, az Operettszínház legszínesebb operett repertoárjából ad elő egy válogatást. A közönség találkozhat majd jól ismert klasszikus számokkal olyan darabokból, mint Kálmán Imre Csárdáskirálynője, mely az idei évadban ünnepelte századik születésnapját. Ugyanakkor hallanak majd olyan különleges dalokat is, amit az idei évad fedezett fel újra, és mentett meg a meg nem érdemelt elfeledettségtől. 

Jegyek még kaphatók a Tourinform irodában és a Baja Marketing Kft. jegyirodájában, a Bácskai Kultúrpalotában.

forrás: baja.hu / bajaiszabadteri.hu