2024.03.29, Péntek

Felújítják az iskolát, erősítik az agrárképzést

baja.hu

2016.08.30. 15:10

Jelentős épületenergetikai fejlesztés valósul meg Baján, a Bereczki Máté Élelmiszeripari és Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Sportiskolában.

Hirdetés

A munkálatokra 170 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el az iskola - tájékoztatott Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője. 

 

A 112 éves, tekintélyes múlttal rendelkező tanintézet fontos a városnak, sőt az egész bácskai térségnek.

A Földművelésügyi Minisztérium fenntartásában lévő szakképző iskola működtetése gazdaságosabb és még inkább környezetbarát lesz a beruházás révén. Különösen fontos ez egy olyan intézmény esetében, amely nagy hangsúlyt fektet a környezeti nevelésre.

 

A fenntartó célul tűzte ki  az agrárképzések (mezőgazdasági gépész, mezőgazdasági gépésztechnikus, kertész, húsipari termékgyártó, parképítő és fenntartó technikus) további megerősítését. Annak érdekében, hogy a jövőben is megfelelően képzett szakemberek dolgozzanak ezen a területen, az agrár-szakképzést egységes, országos hálózatba szervezte a szaktárca.

 

A Földművelésügyi Minisztérium által fenntartott iskolákban közel 26 ezer tanuló gyarapítja tudását a mezőgazdasági, az élelmiszeripari, és a környezetügyi szakmacsoportokban.

 

A mezőgazdaság évről-évre jobban teljesít, kimagasló mértékben járul hozzá a nemzetgazdasági növekedéshez, egyre több embernek ad megélhetést. A termőföld hosszútávú, biztos megélhetést nyújt annak, aki kellő szakértelemmel műveli. Remélhetőleg egyre több fiatal látja majd jövőjét az agráriumban. 

Bajaoktatásmezőgazdaság