2024.04.19, Péntek

80 millióból szépül meg a bácsbokodi orvosi rendelő

baja.hu

2018.02.19. 20:11

A földszinten lévő várótermet, a vizsgálókat és a kiszolgáló helyiségeket teljesen átalakították. A két háziorvos mintegy 2800 felnőttet és gyereket lát el, várhatóan nyár elején költözhetnek vissza a rendelőbe.

Hirdetés

A Bácsbokod központjában álló orvosi rendelőnek csak a külső falai állnak változatlanul. A bejárat fölé szélfogó tetőt húznak, új kerítés épül és parkolóhelyeket alakítanak ki a ház előtt. Az udvar felől fedett lépcsőházat építettek, ahonnan az emeleten lévő kiszolgáló helyiségek közelíthetők meg. A munka sok bontással járt, kicserélték az összes nyílászárót, az épület födém és hőszigetelést kapott. A földszinten a tágas váróteremből kétoldalt nyílnak a vizsgálóhelyiségek és a különálló nővérszobák. Átalakították a mellékhelyiségeket, továbbá egy teakonyha is helyet kapott az épületben.

Kovács László polgármester: „Mindig voltak kisebb karbantartások, de átfogó felújításra most van lehetőség. A településfejlesztési operatív program keretében nyertünk 80 millió forintot a beruházásra, ami 2017 második felében megindult.”

A két háziorvos az építkezés alatt a korábban felújított egészségházban látja el a betegeket. A felújítást tavaszig szeretnék befejezni a rendelőben. A műszaki átadás és az új bútorok berendezése után várhatóan júliustól rendelhetnek új környezetben a háziorvosok.

AktuálisfelújításBácsbokodorvosi rendelő