2024.06.23, Vasárnap
Örökös bajnokot is avattak a Mézeskalács Majálison
Fotó: bajahangja.hu és Magyar Grillázs Szövetség FB-oldala

Örökös bajnokot is avattak a Mézeskalács Majálison

Forrás: bajahangja.hu

2024.05.29. 08:05

Inotainé Vincze Zsuzsanna zsinórban háromszor nyerte meg a grillázsversenyt.

Hirdetés

Megvédte országos bajnoki címét, és harmadik győzelmével immár örökös bajnokként birtokolhatja a serleget Inotainé Vincze Zsuzsanna, Baja koronás grillázskirálynője, aki május 25-én a Lajosmizsén megtartott XIV. Mézeskalács Majálison (a Magyar Grillázs Szövetség szervezése) diadalmaskodott - számolt be az eseményről a bajahangja.hu.

 

 

A szervezők kérésére vett részt a versenyben

Egymás után három évben kell bajnoki címet nyerni ahhoz, hogy a vándorserleg végleg a győzteshez kerüljön: Inotainé Vincze Zsuzsannának ez sikerült. – Úgy érzem, bizonyítottam, hogy ott vagyok a szakma élvonalában – mondta el lapunknak Inotainé Vincze Zsuzsanna, felidézve a történetet, hogy amikor tavaly előtt első ízben vett részt a rendezvényen, nem is akart versenybe szállni, csak a grillászról írott könyvét szerette volna népszerűsíteni, a szervezők azonban azt kérték, vigyen egy tortát is.

 

 

Szívformájú és virágtémájú után ezúttal esküvői tortájával szerezte meg a bajnoki címet

A munka (egy szív formájú) abban az évben aranyérmet nyert, így egy évre birtokosa lett a vándorserlegnek. Tavaly sikerült megtartani a helyezést egy virág tematikájú tortával, így már nem is volt kérdés, hogy idén jöhet a címvédés. – Ezúttal az esküvő volt a téma, én a hozzám közel álló népies motívumokat igyekeztem most is előtérbe helyezni. Tornyos tortát terveztem, amely alul széles, felfelé fokozatosan keskenyedik, kör motívuma a végtelenséget jelképezi, gótikus rózsaablakokkal, a tetején karikagyűrűkkel, amelyeket rózsák ölelnek körül. Csak natúr diós grillázst használtam, külön ízesítés vagy színezés nélkül, a szakmai zsűri mindezt nagyra értékelte – idézte fel a verseny részleteit Inotainé Vincze Zsuzsanna. Mint mondta, számtalan elismerést kapott a helyszínen, a vándorserlegre pedig – amelynek immár örökös birtokosa – rávésték az abszolút győztes címét.

MegyeLajosmizseGrillázs és Mézeskalács Majális