2024.04.25, Csütörtök
Új játszótér épült Solton
bacskiskun.hu

Új játszótér épült Solton

bacskiskun.hu

2020.11.14. 14:10

Solt egyik fontos, a lakosság jelentős részét befogadó városrészében, a Petőfi-telepen önkormányzati költségvetési forrásból és magánadományokból építettek új játszóteret.

Hirdetés

A létesítményt Font Sándor országgyűlési képviselő jelenlétében szűk körben november 11-én, szerdán adták át, hogy a gyerekeknek a pandémia ellenére mielőbb legyen kulturált játszótere, az őket kísérő szülőknek, nagyszülőknek, családtagoknak pedig egy központi találkozó helye, kikapcsolódási lehetősége.

Aki legalább egyszer bejárta Soltot, az tapasztalhatta, hogy a települést a soltiak a város szélesen elnyúló kiterjedése miatt városrészekre osztották. Így született meg a közbeszédben is használatos Kissolt, Solt belterület és a Petőfi-telep elnevezés. A három városrészhez tartozó terület 13 ezer hektár, ami bőven ad feladatot az önkormányzat városüzemeltetési cégének.

Ezek a feladatok most bővültek, az önkormányzat a Petőfi-telepen élő, gyermeket nevelő családok igényeit figyelembe véve játszótér építésébe kezdett, amelyhez a saját költségvetési forráson kívül számos magánadományozó is hozzájárult.

A kis ünnepségen elhangzott: a jól megválasztott helyszínen megépített közterületi játszótér a település egyik kulcspontja lehet. Egyfajta agóra, ahol amellett, hogy gyerekek kulturált és biztonságos helyen játszanak, a környéken élők is rendszeresen találkozhatnak majd. Az átadott játszótér helyének kiválasztásánál ezeket a szempontot is mérlegelték, de arra is törekedtek, hogy mindenben a hazai és EU normáknak megfelelő, biztonságos kültéri játékok, pályák szolgálják a gyerekek örömét.

Forrás: bacskiskun.hu / Font Sándor Facebook oldala

MegyeSoltjátszótér