2024.04.20, Szombat

Holnaptól lehet pályázni a Bursa Hungarica önkormányzati ösztöndíjra

emet.gov.hu

2016.10.03. 13:13

Pénzbeli támogatást igényelhetnek a felsőoktatásban résztvevő, nappali tagozatos, szociálisan hátrányos helyzetben lévő hallgatók. Mutatjuk, mely települések önkormányzatai csatlakoztak a megyében.

Hirdetés

Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer célja az esélyteremtés érdekében a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok felsőfokú tanulmányainak támogatása.

A program keretében olyan szociálisan hátrányos helyzetű felsőoktatásban résztvevő hallgatóknak folyósítható az ösztöndíj, akik a települési önkormányzat illetékességi területén lakóhellyel rendelkeznek, felsőoktatási intézményben (felsőoktatási hallgatói jogviszony keretében) teljes idejű (nappali tagozatos) képzésben vesznek részt. 

 

Bács-Kiskun megyéből az alábbi települések csatlakoztak:

Csátalja, Csólyospálos, Gátér, Hajós, Homokmégy, Izsák, Kalocsa, Kecskemét, Kiskunhalas, Kömpöc, Kunadacs, Kunbaracs, Lakitelek, Nemesnádudvar, Ordas, Solt, Sükösd, Szakmár, Szank, Tass, Tázlár, Tiszaalpár, Újsolt

Mivel a 2016/2017. tanév második és a 2017/2018. tanév első félévére vonatkozóan az önkormányzatok csatlakozási határideje a mai nap, ezért ez a lista még frissülhet. Az emet.gov.hu oldalon szeptember 28-i állapot található, amiben Kalocsa még nincs is feltüntetve, de a város dr. Kiss Csaba jegyző kalohirek.hu-nak adott nyilatkozata szerint szintén csatlakozott a programhoz.

 

Az ösztöndíjrendszerben települési és megyei önkormányzatok által nyújtott forrásokat a felsőoktatási intézmény forrásai egészítik ki, a pénzkezelés a minisztérium feladata, míg a hallgatói pályázatok elbírálása helyi, települési, illetve megyei szinteken történik.

 Évente több mint 27 000 pályázó részesül támogatásban, ez éves szinten 2 milliárd forint ösztöndíjként történő folyósítását jelenti.

 

A pályázat benyújtása  2016. október 4. – 2016. november 8. között lehetséges.
Az aktuális pályázati kiírás és a kapcsolódó dokumentumok a www.emet.gov.hu oldalról tölthetők le .


A pályázat beadásához a pályázónak saját magának kell regisztrálnia az  EPER-Bursa rendszerben.

A regisztrációt követően töltheti fel a pályázó a személyes és pályázati adatait, ezt követően a pályázati űrlapot ki kell nyomtatni és aláírás után be kell vinni az önkormányzati hivatalokba a szükséges mellékletekkel együtt. 

Megyefelsőoktatásösztöndíjrászoruló