2022.12.07, Szerda

Klasszikus zenei koncertsorozat Kecskeméten az új Kodály-bérlet keretében

2016.05.18. 09:53

Miklósa Erika és Vizin Viktória is színpadra lép a pécsi székhelyű Filharmónia Magyarország és a kecskeméti Hírös Agóra új, közös Kodály-bérletének keretében Kecskeméten. 

Hirdetés

Miklósa Erika és Vizin Viktória is színpadra lép a pécsi székhelyű Filharmónia Magyarország és a kecskeméti Hírös Agóra új, közös Kodály-bérletének keretében Kecskeméten. Az öt hangversenyre szóló új, klasszikus zenei koncertsorozat összeállításában fontos szempont volt, hogy a helyi komolyzenei élet kiválóságai mellett láthatóak és hallhatóak legyenek neves előadók is Kecskeméten.


A sorozatot az Amerikai Egyesület Államokban élő kecskeméti születésű mezzoszoprán, Vizin Viktória és a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar koncertje nyitja november 26-án. Az esten fellép még Gyergye Krisztián táncos, koreográfus, rendező, színész, Molnár Ágnes, a Magyar Állami Operaház és a Budapesti Operettszínház művésze és Kovács István operaénekes is.


Miklósa Erika lesz a partnere a Liszt Ferenc Kamarazenekarnak 2017. január 26-án.

Vashegyi György vezényletével 2017. március 10-én lép a kecskeméti színpadra az Orfeo Zenekar. Az est angol szólistája a 17-18. századi zene specialistája, Simon Standage hegedűművész lesz.

Egy különleges Kodály-estre készülnek 2017. március 31-én: a Kecskeméti Szimfonikus Zenekart húsz éve vezető Gerhát László vezényel. 


Jövő év május 16-án, a hangversenybérlet zárásaként Kobajashi Kenicsiro vezényletével a MÁV Szimfonikus Zenekar lép színpadra. 

Szamosi Szabolcs, a Filharmónia Magyarország ügyvezető igazgatója elmondta: húsz városban összesen huszonhat felnőtt bérletük és sorozatuk elérhető, koncertjeik évente több mint háromszázezer nézőt vonzanak. 
Bak Lajos, a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ ügyvezető igazgatója szerint a két szervezet együttműködése minőségi változást és új lehetőségeket teremt Kecskemét, és a régió komolyzenét kedvelőinek.
Kodály Zoltán születésének 135. évfordulójára egy az egész évet átölelő koncertsorozattal készül a város, amelyben nagy szerepet kap a megújulás előtt álló Kodály Intézet, a Kodály Iskola valamint számos helyi alkotóműhely - számolt be Hörcsök Imre, a kecskeméti önkormányzat értékmegőrzési bizottságának elnöke.

forrás: mti

Galéria

KecskemétKodály-bérletMiklósa ErikaVizin ViktóriaKecskeméti Szimfonikus Zenekar