2024.04.24, Szerda

Hatodik alkalommal tartott diákfórumot Kecskeméten

kecskemet.hu

2018.03.07. 12:32

A szervező Kecskeméti Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat célja, hogy bevonja a fiatal kecskemétieket és az itt tanuló diákokat a közösségi életbe és, hogy elmondhassák véleményüket a városi programokról.

Hirdetés

Kedden délelőtt Ismerkedős és jégtörő játékokkal kezdődött a hatodik ifjúsági és diákfórum az Ifjúsági Otthon tükörtermében. Ezt követte a már hagyománnyá vált csoportképkészítés. A tavaszi diákfórumot harmadik alkalommal hívhatta össze a Kecskeméti Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat. A rendezvényt Nemcsik Mátyás a Kecskeméti Ifjúsági Tanács alelnöke nyitotta meg. A fórum célja, hogy a kecskeméti fiatalok és itt tanuló diákok elmondhassák véleményüket és beleszólhassanak az őket érintő ügyekbe.​

Ennek érdekében Kecskemét város diákönkormányzatainak képviselőit és az érdeklődő fiatal kecskemétieket, pedagógusokat évek óta hagyományosan összehívják két fórumra, hogy az ifjúság ötleteivel segíthesse programok létrejöttét,és hogy egy aktív közösség jöjjön létre Kecskeméten.

– Az a célunk, hogy minél több fiatalt bevonzzunk Kecskemét körzetéből. Középiskolásokat, általános iskolásokat is megcélzunk, előadásokat tartunk, workshopokat szervezünk, egy kicsit ismerkedünk velük, hogy megismerjék, mi is a KGYIÖK, hogy tudják mi az érdekképviselet – emelte ki Krasnyánszki Anna, a Kecskeméti Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat elnöke.

A nap első részében az előadásoké volt a főszerep, amelyek a demokráciáról, a generációs különbségekről és közösségi részvételről szóltak. A nap második felében a workshopokon a kommunikációról is hallhattak a résztvevő diákok és tanárok, de belekóstolhattak a rendezvényszervezésbe is.

KecskemétKecskemétKecskeméti Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat