2024.03.28, Csütörtök
Átadták a Kecskemét Város Polgára Leszek vetélkedő díjait
Fotó forrása: Szemereyné Pataki Klaudia facebook

Átadták a Kecskemét Város Polgára Leszek vetélkedő díjait

kecskemet.hu

2018.03.22. 10:08

Huszonharmadik alkalommal díjazták a Kecskemét Város Polgára Leszek vetélkedő legjobbjait a Béke Általános Iskola tornatermében. A diákoknak több fordulón keresztül kellett bizonyítaniuk: ők ismerik a legjobban a hírös várost.

Hirdetés

„Hírös város az Alföldön Kecskemét”. Ez volt a Kecskemét Város Polgára Leszek városismereti vetélkedő idei mottója. Három „hírös” írásbeli forduló várt a gyerekekre: egy hírös helyszín, vagyis a Kecskeméti Vadaskert; hírös írók, költők, élete; és a hírös évfordulók, vagyis Kecskemét 650. illetve a forradalom és szabadságharc 170. jubileuma. Ezekkel kellett tisztában lenniük a 6-7. osztályos versenyzőknek. A legjobbakat tegnap díjazták a Béke Általános Iskola tornatermében, de hat csapatnak előtte még meg kellett küzdenie a döntőben.

Fotó forrása: Szemereyné Pataki Klaudia facebook

- Tíz próbát kellett kiállniuk a versenyzőknek. Drámajátékos, helytörténeti ismereteket mutattak be, anagramma feladattal, keresztrejtvénnyel, tojáskereséssel, tehát játékos feladatokkal mutatták meg, hogy ki a legjobb, milyen ismereteik vannak - mondta Berec Zoltánné, a játék szervezője

Természetesen nem csupán szórakozásról szólt a felkészülés: rengeteg olvasnivalót, tanulnivalót tartottak kezükben a diákok az elmúlt időszakban.

- Szerintem rendkívül fontos, hogy ismerjük Kecskemétet, és egy általános műveltséget szerezzünk városunkról. Egyrészt a verseny segít nekünk megismerni magát a várost, és jó perceket tölthetünk el osztálytársainkkal, vagy éppen csapattársainkkal - mesélte Kelemen Gergő, az egyik résztvevő diák.

 

A tapasztalat és a szorgalmas munka pedig meghozta eredményét: akárcsak tavaly, idén is a Református Általános Iskola „Hírös diákpolgárai” teljesítettek a legjobban. Így a vándorserleg egy újabb évig lehet a birtokukban. Dobogós helyezést értek el továbbá az Arany János Általános Iskola „Aranyos apródjai”, valamint a Bányai Júlia Gimnázium csapata.

KecskemétKecskemétKecskemét Város Polgára Leszek vetélkedő