2024.03.28, Csütörtök

Hetedik alkalommal választhatnak sportágat a kecskemétiek

kesport.hu

2017.05.31. 09:52

A Kecskeméti Sportegyesületek Szövetsége idén is megrendezi a Kecskeméti Nagy Sportágválasztót.

Hirdetés

35-40 sportág, illetve az ahhoz tartozó kecskeméti és környéki egyesületek fognak megjelenni. Többek között jelen lesznek kosárlabdázók, rögbisek, zsonglőrök és egy parkour csapat is.

Célja – azon túl, hogy megszerettesse az aktív életmódot -, hogy segítse a fiatalokat a sportágválasztásban számos különféle mozgásforma kipróbálása révén.

 

A VII. Kecskeméti Nagy Sportágválasztót 2017. június 9-én (péntek) 9.00 és 16.00 óra között rendezik meg a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola tornatermében és kültéri sportpályáján, ahová ingyenesen lehet kilátogatni. 11 órakor kerül sor az ünnepélyes megnyitóra, majd 11.30-kor több száz gyermeket megmozgató Nagy Testnevelésórát tartanak.

A legjobban mozgósító, közreműködő iskolákat pedig közel 300.000 forint értékű sporteszköz támogatásban részesítik.

 

A Nagy Sportágválasztót követően hagyományteremtő motivációs fórumot rendeznek sportoló gyermekek, szüleik és edzőik számára. A Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér csarnokában (Kecskemét, Széchenyi sétány 11.), 17.00 órai kezdettel, Csonka András ezüstérmes paralimpikonnal lesz pódiumbeszélgetés. A fórum célja, hogy megoldásokat keressenek a sportkarrierek idő előtti feladására.

KecskemétKecskemétKecskeméti Sportegyesületek SzövetségeKecskeméti Nagy Sportágválasztó