2024.03.29, Péntek

1,4 milliót kapott a kecskeméti Petőfi Iskola tanulókísérleti egységcsomagra

Pallasz Athéné Egyetem

2017.04.02. 09:19

Az elnyert összegből a természettudományos tantárgyak oktatásának segítésére a fizika és kémia szertár eszköztárának a fejlesztésére került sor.

Hirdetés

Az Önkéntesség a társadalmi felelősségvállalás jegyében, a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. által kiírt pályázat keretében 1,4 millió forintot nyert a Pallasz Athéné Egyetem Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskolája. 

A támogatásnak köszönhetően tanulókísérleti egységcsomagokkal, oktató táblával és IKT eszközökkel bővült az oktatás és a tanulói kísérletek feltételrendszere. Az önkéntesség jegyében a Knorr Bremse Fékrendszerek Kft. informatikában jártas munkatársai a kísérletekhez kapcsolódó, interaktív taneszközök kidolgozásában is segítő szerepet vállaltak, a kidolgozása az iskola pedagógusaival való együttműködésben valósul meg.

Az eszközök ünnepélyes átadására 2017. március 30-án 15.00 órakor került sor az iskolában. Ennek keretében a köszöntő és köszönő gondolatok után az iskola természettudományi termében a kísérleti eszközök birtokba vételével a tanulók kísérleteket mutattak be, és az esemény megörökítését szolgáló emléktábla is felavatásra került.

KecskemétKecskemétPallasz Athéné EgyetemPetőfi Sándor Gyakorló Általános Iskolafizikakémiatanulókísérlet