2022.12.05, Hétfő

Egy új kecskeméti mobilitási rendszer kiépítése a feladat

kecskemet.hu

2016.11.30. 08:56

Egy olyan stratégiai terv elkészítése volt a cél, amely a városlakók és a környékből ingázók, valamint a helyi vállalkozások közlekedési igényeinek kielégítésére, továbbá a Kecskemét élhetőségének javítására fókuszál.

Hirdetés

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata egy olyan Fenntartható Városi Mobilitási Tervet (SUMP) készített, amely integrált megközelítésre épül, valamint jól nyomon követhető Kecskemét városának fenntartható mobilitás iránti elkötelezettsége. A támogatás összege 51.500.000,- Ft , a támogató alap az Európai Regionális Fejlesztési Alap.

A munka keretében megtörtént a tervezés háttérfeltételeit képező lehetőségek és erőforrások felmérése, a tervezés menetrendjének és fókuszpontjainak meghatározása. A tervezés során feltárásra kerültek a város közlekedését befolyásoló adottságai, sajátosságai, a jelenlegi közlekedési rendszer kínálata, a jövőbeli igények és szükségletek, valamint a város közlekedési rendszerében rejlő potenciálok. A terv kiemelt figyelmet fordít a környezetbarátabb közlekedési formák elterjesztésére, továbbá az utas ás áruforgalmi lehetőségek optimalizálására, szervezésére és irányítására.

Ezek a törekvések olyan mobilitási rendszert eredményeznek, amely nemcsak műszaki tartalmában, hanem településképi megjelenésében és szolgáltatási jellemzőiben is képes választ adni korunk kihívásaira, s hozzá tud járulni egy új mobilitási kultúra kialakulásához.

KecskemétKecskemétközlekedésEurópai Regionális Fejlesztési Alapmobilitás