2024.04.24, Szerda

Piknik a szabad szoptatásért

2016.07.29. 09:04

Mert szoptatni természetes bárhol, bármikor!

Hirdetés

Budapesthez és más vidéki helyszínekhez hasonlóan Kecskeméten is lesz közös szoptatós piknik augusztus 1-jén. Az otthonon kívüli szoptatás elfogadásáért állnak ki az édesanyák.

 

Az elmúlt időszakban több hír is napvilágot látott, miszerint szoptató édesanyát ért atrocitás. Gondoljunk csak az ominózus budapesti ügyre, amikor egy McDonald's-ból tessékelte ki a biztonsági őr az anyukát. A baba ugye nem csak otthon éhes. Sokan bevállalják a közterületen történő szoptatást, de aki nem szeretné mások szeme láttára, az szívesen húzódna baba-mama szobába, mondjuk egy bevásárlóközpontban, ami azért minden városban van.

Mármint bevásárlóközpont van, de baba-mama szoba általában nincs, vagy ha van, siralmas állapotban.

 

A mostani pikniket azért szervezte a kecskemetimami.hu, hogy a résztvevők jelenlétünkkel is kifejezhessék: szoptatni szabad és fontos ennek társadalmi elfogadása. Építő párbeszédet és pozitív változásokat szeretnének.

 

Időpont: 2016. augusztus 1., hétfő
Találkozó helyszíne: 16:30 órakor Kecskeméten, az Önkormányzat és Nagy Templom közötti területen (Méltóság mezeje)
A résztvevők utána együtt lesétálnak a Vasútparkba beszélgetni, töltődni, piknikezni.

 

Természetesen nem csak szoptató anyákat várnak és szoptatni sem kötelező. Az is jöhet, aki másképpen tudja vagy akarja táplálni gyermekét, vagy egyáltalán nem is szoptatós anya, de azonosul a kezdeményezés üzenetével és jelenlétével szeretné támogatni a cél elérését.
 

Kecskemétszoptatásbaba-mama