2024.04.23, Kedd
Kitette a belvárosból a paprikafesztivált a polgármester Kalocsán

Kitette a belvárosból a paprikafesztivált a polgármester Kalocsán

Bácsmegye.hu

2016.09.13. 12:39

A kalocsai városvezetésnek sok-sok "érdekes" cselekedetéről be tudtunk számolni az elmúlt két évben, amiből látható, hogy nem igen mutatnak érzékenységet érdemben sem a város, sem pedig annak a kultúrája iránt.

Hirdetés

Talán itt be is lehetne fejezni ezt a cikket, hiszen a kalocsai városvezetésnek az utóbbi években végzett munkájáról tényleg nem lehet semmi jót sem elmondani.

Mára a 2014-es önkormányzati választás után akit érdekelt azt láthatta, hogy a Török Gusztáv féle nyugdíjas csapat átvette a városi cégeket, amiket az idén is óriási összeggel kellett még a kalocsai adóból szanálni, hiszen egyébként becsődöltek volna. (Itt persze fel is merül, hogy a regnáló vezetők értenek-e ahhoz amivel megbízták őket.)

Közben szintén aki akarta az láthatta, hogy Kalocsáról tucatszám szinte elüldözik a fiatal értelmiséget. Mindeközben színes hírként olvashattuk a városvezetés legfelső szintjére begyűrűzött Demokratikus Koalíció támogatásról szóló nem feltétlenül közakaratból megvalósuló párttámogatást. Persze ahogyan ez lenni szokott Magyarországon, minden megy tovább a maga útján. Nem mondott le a polgármester, ahogyan az ügyben érintettek közül se senki. Így dr. Angeli Gabriella továbbra is egyfajta álpolgármester lehet a városban és az országot Brüsszelből folymatosan büntetni kívánó, a híres zalakarosi négycsillagos luxust karácsonyok táján sem megvető Niedermüller Péter DK-s europarlementer is mondhatja büntetlenül a magáért...

Így elmondható, hogy Kalocsa újra a lejtőn van. A 2010-14 közötti időszakban sokszor ugyan  anakronisztikusan fejlesztett/rendbetett város mára újra belesüppedt az iszapszagú kunsági mocsárba. Tavaly is a korábban híres-neves paprikanapok helyett egy retro jellegű falunapot rendeztek a városban, az idén pedig - mint olvasható a városi hírmondóban - ki is penderítik az egész paprikás nésznépet a város pihenő és rekreációs körzetébe, az érsekség melletti kertbe. Komoly látászavarral rendelkezhet az, aki nem látja, hogy a térségi paprikanapok rendezvénynek az érseki kert nem alkalmas helyszín. Amire a polgármester Pató Pál után szabadon csak annyit mond: Majd meglátjuk...

Hiszen az előző ciklusban elkezdett, majd nemrégen elkészült téregyüttes sok mindenre alkalmas lehet, de városi nagyrendezvényre biztosan nem.  A múlt héten a Kalocsa Jövőjéért Egyesület bemutatkozó sajtótájékoztatójának például remek helyszínt adott a téren lévő bistró, amely téren egyébként andalgó párokat lehetett látni. Azt, hogy mégis milyen rombolás árán lehet a paprikás ételek szokásos főzőversenyét megtartani, ahol még a fűre sem nagyon lép senki, nos ez egy kérdés marad.

... mint ahogyan az is, hogy mégis mit szeretne azzal jelezni a kalocsai városvezetés, hogy néhány belvárosi pár napos nehézsége miatt Kalocsáról kitették a szűrét a paprikanapoknak. Lehet, hogy van ebben bármilyen elegáns logika, de a városi hírmondóban Magóné Tóth Gyöngyi eső esetére annyit árul el, hogy: „Bár a jó időt előre megrendeltük, ezúton tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a fesztivál eső esetén is megtartásra kerül!” - (és még a Bácsmegye a tiszteletlen...)

És végül zárjuk ezt a reménytelen hírverést a kalocsai polgármester derülátó mondatával: „A 2016-os Paprikafesztivál után mindannyian tapasztaltabbak leszünk, és tudni fogjuk majd, hogyan orvosoljuk az esetleges hibákat és hiányosságokat a jövőben.

Éresekkert még paprikafesztivál nélkül

 

 

Ajánló