2023.12.09, Szombat
A Dél-Magyarország három megyéje együtt kampányol a turistákért

A Dél-Magyarország három megyéje együtt kampányol a turistákért

2016.03.03. 16:01

 Tiszakécske, Baja, Kiskunhalas, Szeged, Gyula, Békés és Békéscsaba komoly aktivitással jelent meg a 3 napos mulatságon

Hirdetés

A magyar turizmus világszinten az élen jár, teljesítménye nemzetközileg is kimagasló, minden fontos mutatója nőtt tavaly, a turizmus dinamikus fejlődése egyre nagyobb mértékben járul hozzá a magyar gazdaság növekedéséhez - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a 39. Utazás 2016 nemzetközi idegenforgalmi szakkiállítás csütörtöki megnyitóján, a Budapesti Vásárközpontban.

    Hangsúlyozta: a turizmus állami intézményrendszere átalakulhat, de erről döntés még nincs, szakmai vita van.
    Az ország legnagyobb turisztikai seregszemléjén március 3. és 6. között 28 ország 350 kiállítójának több ezer ajánlatából válogathatnak a látogatók.

Forrás: mti

Felmerül minden évben és minden önkormányzatban a kérdés, hogy van-e értelme a Hungexpo által szervezett Utazás Kiállításon részt venni. És ha abból a szempontból vizsgáljuk az igen drága turisztikai megjelenést, hogy mennyi vendégéjszakát generálnak a kiállításra belépőt vásárolók, akkor nagy valószínűséggel egyet lehet érteni az utóbbi években elmaradó önkormányzatok döntésével.

Ha viszont azt nézzük, hogy az Utazás Kiállítás a hazai turisztikai szakma ünnepe, és aki számít, az részt vesz rajta, akkor máris értelmet nyer az olcsónak egyáltalán nem nevezhető produkció. Hiszen a vásáron végig sétálva könnyedén felmérhető, hogy ki mennyire tudja és akarja a saját turisztikai vonzerejét pénzzé váltani. Amely szakmai megállapításoknak bizony millió forintos következménye van, mert a turizmust mégiscsak a turisztikai szakemberek és az ő véleményük befolyásolja leginkább.

Ezek tekintetében az Magyar Turizmus Zrt. által összeszervezett Dél-Alföld-ről az iparilag fejlettebb részről kevésbé, a kecskeméti részen kívüliek pedig inkább mozgósították az idén is magukat az ország legjelentősebb turisztikai vásárán.

Így Tiszakécske, Baja, Kiskunhalas, Szeged, Gyula, Békés és Békéscsaba komoly aktivitással jelent meg a 3 napos mulatságon. Az egyik leglelkesebb csapat Tiszakécskéről érkezett, de három napos gasztronómiai show-val készült Békés-megye is.

Jó lenne azt mondani, hogy Kecskemét legalább a híres-neves fürdőjével megjelent, de sajnos azon a pár Kecskeméti Fürdős lufin kívül a városi turinform iroda egy szerény kisasztallal képviselte a hírös várost. Hiába kérdeztük, nem derült ki, hogy miért ez a szerény képviselet, de még arra sem kaptunk választ, hogy a vaskos Dél-Alföldi „hírlevélben” miért csak a Kecskeméti és Kisbugaci Csárda szerepel a Zwack Pálinkafőzde és a Fodor Cukrászda mellett.

 

Galéria

Víkendkiállítás2016utazásókecskemétszegedbékés

Ajánló