2024.05.23, Csütörtök

Torkos csütörtökkel indul a Gasztroélmények éve

2016.02.08. 13:44

Hirdetés

A Gasztroélmények éve 2016 programsorozat első állomása a torkos csütörtök lesz február 11-én, amelyhez eddig 600 étterem csatlakozott - nyilatkozta Faragó Péter, a Magyar Turizmus (MT) Zrt. vezérigazgatója hétfőn. Ilyenkor mindenki féláron próbálhatja ki a magyar vagy akár a nemzetközi gasztronómia remekeit a csatlakozott éttermek bármelyikében.

A vendéglátóhelyek és a nagyközönség pozitív visszajelzései alapján a Magyar Turizmus Zrt. 2016-ban immár 11. alkalommal szervezi meg néphagyományra épülő gasztronómiai keresletélénkítő akcióját, a Torkos Csütörtököt 2016. február 11-én. Az új, szerethető arculattal büszkélkedő Torkos Csütörtök idén egyúttal az MT Zrt. szervezésében zajló „Gasztroélmények Éve 2016" tematikus programsorozat nyitánya is lesz. Idén részben változik a feltételrendszer is: az alkoholos italok nem kötelezően tartoznak az 50 százalékos árengedményekkel adandó termékek körébe, erről a szolgáltatók dönthetnek.
Faragó Péter kiemelte: a programhoz csatlakozó éttermek csak a megszokott a la carte listán szereplő ételeket vonhatják be a torkos csütörtök kínálatába. (A csatlakozó éttermek listáját ide kattintva érhetik el.)
A Gasztroélmények éve programsorozat következő állomása egy országos piknik lesz, amelyet áprilisban szeretnének megszervezni, májusban pedig a Bocuse d'Or szakácsverseny szab majd irányt a magyar gasztronómiának - ismertette a vezérigazgató.

forrás: mti/MT Zrt.

Galéria

Víkendtorkos csütörtökgasztroélmények éveMT Zrt

Ajánló