A Gasztroélmények éve 2016 programsorozat első állomása a torkos csütörtök lesz február 11-én, amelyhez eddig 600 étterem csatlakozott - nyilatkozta Faragó Péter, a Magyar Turizmus (MT) Zrt. vezérigazgatója hétfőn. Ilyenkor mindenki féláron próbálhatja ki a magyar vagy akár a nemzetközi gasztronómia remekeit a csatlakozott éttermek bármelyikében.
A vendéglátóhelyek és a nagyközönség pozitív visszajelzései alapján a Magyar Turizmus Zrt. 2016-ban immár 11. alkalommal szervezi meg néphagyományra épülő gasztronómiai keresletélénkítő akcióját, a Torkos Csütörtököt 2016. február 11-én. Az új, szerethető arculattal büszkélkedő Torkos Csütörtök idén egyúttal az MT Zrt. szervezésében zajló „Gasztroélmények Éve 2016" tematikus programsorozat nyitánya is lesz. Idén részben változik a feltételrendszer is: az alkoholos italok nem kötelezően tartoznak az 50 százalékos árengedményekkel adandó termékek körébe, erről a szolgáltatók dönthetnek.
Faragó Péter kiemelte: a programhoz csatlakozó éttermek csak a megszokott a la carte listán szereplő ételeket vonhatják be a torkos csütörtök kínálatába. (A csatlakozó éttermek listáját ide kattintva érhetik el.)
A Gasztroélmények éve programsorozat következő állomása egy országos piknik lesz, amelyet áprilisban szeretnének megszervezni, májusban pedig a Bocuse d'Or szakácsverseny szab majd irányt a magyar gasztronómiának - ismertette a vezérigazgató.
forrás: mti/MT Zrt.
A szakminisztérium, illetve olyan vezető iparági szereplők is részt vettek az az ÉVOSZ BIM-konferenciáján, mint a Market, a Duna Aszfalt, az Óbuda-Újlak, valamint a CÉH.
Az átadással kezdetét veszi az első projekt, amelynek keretében mesterséges intelligencia alapú orvosi berendezést fejlesztenek a daganatos betegségek, elváltozások gyorsabb és precízebb diagnosztizálása érdekében.
A szakminisztérium, illetve olyan vezető iparági szereplők is részt vettek az az ÉVOSZ BIM-konferenciáján, mint a Market, a Duna Aszfalt, az Óbuda-Újlak, valamint a CÉH.