2023.04.01, Szombat
Nagyon sok magyar tölti az ünnepeket, valamint az ünnepek utáni „alakformáló” síelést  az ausztriai Kreischbergben

Nagyon sok magyar tölti az ünnepeket, valamint az ünnepek utáni „alakformáló” síelést az ausztriai Kreischbergben

2015.12.30. 08:32

Az utazási mellékletünk a Víkend ez alkalommal egy rövid kirándulást tett a magyarok között rendkívül népszerű osztrák sícentrumként elhíresült Mura folyó völgyében, ahol a kiváló adottságú pályák mellett, egészen elképesztő szabadidős és gasztronómiai kínálatra bukkantunk. A  környék kínálati palettáját a Hotel Relax**** Resort szálloda is gazdagítja.

Az utazási mellékletünk a Víkend ez alkalommal egy rövid kirándulást tett a magyarok között rendkívül népszerű osztrák sícentrumként elhíresült Mura folyó völgyében, ahol a kiváló adottságú pályák mellett, egészen elképesztő szabadidős és gasztronómiai kínálatra bukkantunk. A  környék kínálati palettáját a Hotel Relax**** Resort szálloda is gazdagítja.

Örömmel számolhatunk be róla, hogy a Mura folyó egész térsége vonzó célpont a magyarok számára, így az osztrák kollégák a térséget mára egyszerűen „magyar föld”-nek is hívják.

Egyébként általánosan is elmondható, hogy napjainkban a szilveszter mellett a karácsonyt is nagyon sokat töltik távol az otthonuktól, így a foglalási adatokat tekintve már októberben látható volt, hogy az idei karácsonyi időszak is közel teltházzal fog üzemelni – fűzte hozzá Domonkos Ferenc, a szálloda igazgatója. Az pedig bizonyosan a hazai egészségtudatosságot mutatja, hogy az ünnepeket követően a súlyos bejglis, töltöttkáposztás menüt a vendégeink az év elején „ledolgozzák” a sípályákon.

 

Októberben még nem lehetett látni, hogy az idei karácsonykor nem lesz hó az Alpokban, de mit tudnak kínálni egy egész családnak hó nélkül?

(Képünk 2015. december 23-án készült)

Sajnos sokan halasztják el a pihenésüket, mert otthon 10-15 fok van, miközben a legtöbb ausztriai síközpont mára komolyan felkészült az ilyen helyzetekre is. Így elegendő, ha éjszaka fagypont alá süllyed a hőmérséklet, hiszen a hóágyúkkal és az éjszaka zajló pályakarbantartással a síelők szerint szinte jobb minőségű sípályát tudnak létrehozni, mintha valódi hó esne. Itt Kreischbergben jelenleg is a 40 kilóméternyi pályarendszerből több mint 30 kilóméternyi kifogástalan sípálya áll a síelők rendelkezésére.

 

Pár hete egy komoly német felmérés alapján a Kreschberg-i pálya a legmagasabb 5-ös minősítésű sípálya elismerést kapta meg.

 

Mint az osztrák turisztikai piacon 5 éve tevékenykedő szállodavezető, mi a véleménye, tapasztalata az osztrák utazási kultúráról?

Azt gondolom, hogy nem árulok el titkot, ha azt mondom, hogy Ausztriában sok okból a turizmus az egyébként rohamosan fejlődő magyar turisztikánál még jelentősen fejlettebb. Amíg a hazai desztinációk még a fennmaradás problémájával küzdenek, addig Ausztriában évtizedes múltja van az ország turisztikai régióinak, amelyek az egyéni érdekeik alapján egymást segítve fejlesztenek és jelennek meg a nagyvilág előtt a szolgáltatásaikkal. Így jelenleg az osztrák Alpokban mára a nyári szezon fejlődik a legjobban.

Talán ez is indokolja, hogy szállodánkat egy magyar befektető építette 5 évvel ezelőtt, amely talán további magyarázata annak, hogy Hotel Relax**** Resort -ban a hatodik emeleten lévő wellness részben csakúgy, mint az étteremben mindenhol magyar szót lehet hallani. Hiszen szerencsére egyre bővül azoknak a tehetős magyar családoknak a köre, akik megengedhetik maguknak, hogy 4-5 napot, akár egy hetet is eltöltsenek, ebben a csodálatos környezetben családjukkal, barátaikkal.

Galéria

VíkendHOTEL RELAX RESORT****Kreisberg 2Domonkos Ferenc