2023.12.10, Vasárnap
Játszva tanulhatnak a fiatalok az élményközpontban
Illusztráció / kiscsalad.hu

Játszva tanulhatnak a fiatalok az élményközpontban

kecskemet.hu

2019.05.27. 17:00

GeoDome vetítőeszköz, kerékpár-szimulátor és mini planetárium is várja a vendégeket a Természettudományos Tudástár és Élményközpontban Kecskeméten. A 28 hónapos projekt időszaka alatt a központ olyan élményt nyújt a diákok számára, amelyek kiegészítik az iskolában tanultakat.

Hirdetés

Látványos bemutatón vehettek részt a város vezetői szerdán délelőtt a Természettudományos Tudástár és Élményközpontban a Bács-Kiskun Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat meghívásából. Közel 500 millió Forintos pályázatból beszerzett eszközöket mutattak be a kecskeméti képviselő-testületnek. A polgármester és az önkormányzati képviselők működés közben ismerhették meg a várossal konzorciumi partnerségben megnyert pályázatnak köszönhető programot.

A Tudomány és Művészetek Háza földszintjén található az egyik legérdekesebb eszköz, a GeoDome, amely látványos formában segíti a csillagászati ismeretszerzést. Az Amerikából érkezett eszköz különlegessége, hogy a naprakész, légköri adatok egyenesen a NASA szervereiről érkeznek.A Természettudományos Tudástár és Élményközpont című projektben általános és középiskolás tanulók élményalapú foglalkozásokon vehetnek részt. Ennek megfelelő eszközparkot szereztek be.

A „járműhöz” különböző járműszimulátorok, repülés- és autóvezetés-szimulátor áll a rendelkezésünkre, robotokat szereztünk be a robotikához, hiszen a digitális terület nagyon fontos az élményközpont számára - mondta dr. Szabics István, Bács-Kiskun Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat megyei igazgatója, aki bemutatta az eszközparkot a képviselő-testületnek.

A régi zsinagógában várhatóan a projekt lezárta után is játszva tanulhatnak majd a diákok, olyan eszközökkel, amelyekkel nem találkozhatnak az iskolákban. Az élményközpont 28 hónapos projektidőszaka alatt 12 ezer diák fordul meg az épületben a foglalkozásokon, amelyek öt teremben és egy planetáriumban zajlanak.

TudományKecskemétélményközpontszabadidőoktatás