2024.02.23, Péntek

vihar

Viharkárok adnak munkát a tűzoltóknak több vármegyében

2023.07.13

Országos Hírek

Főleg Zala, Vas, Somogy és Győr-Moson-Sopron vármegyékben okozott károkat eddig az átvonuló hidegfront, a tűzoltókat kidőlt fák, megbontott tetők, autókra dőlt fák miatt riasztották - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) csütörtök reggel az MTI-t.

Bács megyében is másodfokú figyelmeztetés van érvényben felhőszakadás veszélye miatt

2023.06.09

Megye

Felhőszakadás veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki Nógrád, Pest és Heves vármegyére az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek délelőtt.

Délután zivatarokkal hidegfront éri el az országot

2022.06.16

Országos Hírek

Csütörtökön délután egy érkező hidegfront hatására északnyugat felől zivatarok érik el az országot - tájékoztatta az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-t. Az elmúlt napokhoz képest viszont csak néhány fokkal mérséklődik a meleg.

A kecskeméti repülőtéren is hatalmas szél tombolt vasárnap

2022.01.31

Kecskemét

A viharos szelet egy Európa északi térségében elhelyezkedő viharciklonhoz kapcsolódó hidegfront átvonulása okozta Magyarországon.

Zivatarra, intenzív esőzésre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

2021.07.16

Közélet

Várhatóan szombatra virradóra is lesznek zivatarok. A Dunántúl nyugati tájain nagyobb mennyiségű tartós csapadékra is esély van.

Vihar okozott károkat Bács-Kiskun megyében

2020.08.05

Megye

A károk leginkább Soltvadkert, Bócsa, Kecel és Kecskemét térségét érintették.

Tömeges üzemzavart okozott a vihar

2018.06.13

A Nemzeti Közművek munkatársai az éjszakai vihar okozta károk helyreállításán dolgoznak

Megerősített szerelőcsapatok dolgoznak a vihar okozta üzemzavar helyreállításán

2017.10.30

A DÉMÁSZ Hálózati Elosztó Kft. átcsoportosította szerelőit és behívta külső partnereit is, hogy mielőbb felszámolja a szolgáltatási területén vasárnap kora délután a rendkívüli időjárás okozta üzemzavart.

Bács megyében is sokan szenvedtek a júniusi viharoktól - A biztosítók 3,4 milliárd forintot fizettek ki

2023.07.05

Megye

A júniusi viharok miatt a hazai biztosítók másfélszer akkora kártalanítást fizethetnek ki a lakásbiztosítással rendelkezőknek, mint tavaly ugyanebben az időszakban - közölte a friss adatokat a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) kedden.

Mabisz: rekordösszegű kárkifizetéseket is hozhat az idei viharszezon

2022.07.08

Egyéb

Az idei viharszezon felénél, a május-júniusi adatok szerint 39 ezer bejelentés érkezett a biztosítókhoz, a kárösszeg pedig 4,6 milliárd forint, ennek alapján az idei négyhavi kárkifizetések meg is haladhatják a tavalyi, tízéves rekordnak számító összeget - jelezte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) szerdán.

Bács megyét is elérte a szlovén szupercella, de segített a talajgenerátoros rendszer

2022.05.28

Megye

A talajgenerátoros jégkármérséklő rendszerrel elérhető, hogy a jégszemek mérete kisebb legyen - a környező országokhoz képest nálunk így kisebb jégszemek estek.

Vihar - Másodfokú figyelmeztetéseket is kiadtak csütörtökre

2021.08.05

Aktuális

Zivatarveszély miatt Budapestre, valamint Pest, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére adtak ki másodfokú, a többi megyére elsőfokú figyelmeztetést.

Vihar - Több járásra másodfokú riasztást adtak ki

2021.07.09

Országos Hírek

A délutáni, esti órákban akár harmadfokú (piros) riasztást is kiadhatnak.

A legtöbb helyen már helyreállították az áramszolgáltatást

2018.06.14

Az áramszolgáltatás helyreállításán dolgoznak Nemzeti Közművek szakemberei és alvállalkozóik 2018. június 13-án Kecskemét-Borbás külterületén, ahol az éjszakai vihar fákat döntött a kis- és középfeszültségű távvezetékekre.

Mabisz: több mint 300 millió forint kárt okozott a vasárnapi vihar

2017.10.31

A vasárnapi vihar okozta kár becsült értéke meghaladja a 300 millió forintot, a biztosítók több mint 3200 kárbejelentést fogadtak hétfő délutánig - közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) az MTI-vel kedden.

Pénteken indul a tavi viharjelzési szezon

2022.03.31

Országos Hírek

Pénteken indul a tavi viharjelzési szezon a Balatonon, a Velencei- és a Tisza-tavon - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-vel.