2020.02.20, Csütörtök

madárinfluenza

Állami támogatást kapnak a baromfifeldolgozók

2017.08.15

Megye

A madárinfluenza által leginkább sújtott baromfifeldolgozók számíthatnak rá.

Feloldották a madárinfluenza miatti korlátozásokat

2017.05.31

Megye

A belföldi és az unióba irányuló baromfiszállítások zavartalanul folyhatnak országszerte, miután az állategészségügyi hatóság feloldotta a madárinfluenza miatt elrendelt utolsó, Bács-Kiskun megyei korlátozást.

Hamarosan feloldhatják a madárinfluenza miatti korlátozást

2017.03.10

Megye

A Földművelésügyi Minisztérium tájékoztatása szerint Bács-Kiskun megyében továbbra is vannak érvényes védő- és megfigyelési körzetek. A madárinfluenza miatti felszámolások a legnagyobb mértékben Bács-Kiskun megyét érintették, így a legnagyobb kártalanítási összegek is itt keletkeztek.

A kormány minden állattartót kártalanít a madárinfluenza miatt

2017.02.06

Megye

A kormány minden állattartót kártalanít a madárinfluenza miatt keletkezett veszteségeiért; erre több mint 3 milliárd forint áll rendelkezésre, amiből eddig mintegy 1,2 milliárd forintot fizettek ki.

Nagy volt az érdeklődés a madárinfluenzát tárgyaló osztályülésen

2017.01.20

Megye

A NAK Bács-Kiskun megyei szervezete összevont osztályülésen tekintette át a madárinfluenzával kapcsolatos megyei helyzetet.

Minden baromfit leölnek a bugaci és kiskunmajsai körzetben

2016.11.20

Megye

A madárinfluenza terjedésének megakadályozása érdekében minden baromfit leölnek a bugaci és kiskunmajsai madárinfluenza kitörések egy kilométeres körzetében, mivel Kiskunmajsa közelében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal laboratóriuma új állományból is kimutatta a vírust.

Újra itt a madárinfluenza - H1N1 helyett H5N8

2016.10.27

Megye

Egy Csongrád megyében elhullott hattyúban mutatták ki a madárinfluenza vírust.

Több milliárdos kárt okozott a madárinfluenza

2017.03.02

Gazdaság

A madárinfluenza Magyarországon eddig 233 állattartó telepet fertőzött meg, így 3,2 millió baromfit kellett kényszerből leölni és megsemmisíteni. Erről Bognár Lajos országos főállatorvos nyilatkozott „A madárinfluenza első tanulságairól” tartott szakmai fórumon.

Bács-Kiskunból még mindig nem lehet Oroszországba szállítani

2017.06.09

Megye

Bács-Kiskun megyéből továbbra sem engedélyezi az Orosz Szövetségi Állategészségügyi és Növényvédelmi szolgálat (Roszszelhoznadzor) az élőszárnyas és a tojás importját.

Újabb madárinfluenza-kitörés történt Bács-Kiskun megyében

2017.04.12

Megye

Két Bács-Kiskun megyei telepen is kimutatták a madárinfluenzát, így a vírus továbbterjedése érdekében mindkét helyen megkezdték az állatok leölését - olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal oldalán.

Májusra helyreállhat a hízottbaromfi-termelés

2017.02.16

Gazdaság

A Bács-Kiskun megyei állattelepeken a nagy hideg miatt csak most tudják befejezni az elrendelt fertőtlenítést, és most indulhat meg ismét a termelés.

Ezúttal Érsekcsanád környékén a madárinfluenza

2017.01.26

Megye

Újabb védő- és megfigyelési körzetet jelölt ki a kormányhivatal Bács-Kiskun megyében.

Megfigyelési körzetet jelölt ki a megyei főállatorvos Bács-Kiskun megyében

2016.11.30

Megye

A megfigyelési körzet a Kecskemét, Ágasegyháza, Izsák, Páhi, Kiskőrös, Kecel, Imrehegy, Kiskunhalas, Zsana, valamint a megyehatár és az M5-ös autópálya Kecskemétig tartó szakasza által határolt és védőkörzetté nem nyilvánított területre terjed ki.

Megbetegedtek a kiskunmajsai kiskacsák

2016.11.10

Megye

Az elmúlt napokban több európai államban is azonosították a madárinfluenza (H5N8) jelenlétét, Magyarországon újabb megbetegedés történt, madárinfluenza vírus jelenlétét mutatta ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal laboratóriuma a Bács-Kiskun megyei Kiskunmajsán lévő nagylétszámú kacsatartó gazdaságban.

Bács megyében csak nyár végén állhat helyre a rend

2017.06.12

Megye

2017. június 10-től – Bács-Kiskun megye kivételével – Magyarország valamennyi megyéje visszakapta a madárinfluenza-betegségtől mentes státuszát a Nemzetközi Állatjárványügyi Hivatal (OIE) ajánlásai alapján.

Újabb megbetegedéseket mutattak ki három településen

2016.11.14

Gazdaság

Újabb madárinfluenza megbetegedéseket találtak három magyarországi településen, a vírus jelenlétét mutatta ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal laboratóriuma a Bács-Kiskun megyei Bugac, Kisszállás, és Kelebia településeken.