2024.07.15, Hétfő

Lakiteleki Népfőiskola

Szappanos István festményeiből nyílt kiállítás Lakiteleken

2022.11.20

Kultúra

A kiállításon találkozhatunk a természet ihlette tájhangulat mellett a gyász képének transzformálásával, virágos réttel és ködös őszi vízparttal egyaránt.

Megújult a Lakitelek Népfőiskola legismertebb épülete - galéria

2021.06.28

Megye

A teljes energetikai felújítást a Horváth Építőmester Zrt. végezte el.

Klasszicista stílusú új székházzal tért haza Lakitelekre a közművelődés

2020.10.05

Megye

Az épület a reformkori Magyarország szellemiségét idézi, mégis modern.

Afrika-politikát demonstrál a Lakiteleki Népfőiskola

2017.02.21

A kormány Déli Nyitás stratégiájáról szóló szakmai képzést indít március végén Afrika Kollégium elnevezéssel a Lakitelek Népfőiskolán. A képzés célja a kormány Déli Nyitás stratégiájának részét képező Afrika-politika bemutatása.

Rendszerváltó Filmszemlére várják az alkotásokat

2017.02.01

Filmszemlét rendeznek Lakiteleken, a Népfőiskola Kölcsey Házában április 25-e és 27-e között. A magyarországi rendszerváltáshoz kapcsolódó pályamunkákat március 21-éig lehet beküldeni. Az előzsűrizés április 4-én és 5-én lesz, amelynek eredményéről április 8-áig minden pályázót értesítenek. Nevezési díj nincs. A szemle legjobb alkotásait díjazzák: a fődíj 1 millió forint.

Megkezdődött a Lakiteleki Filmszemle

2016.10.12

Hazai és határon túli alkotóktól 84 film érkezett a szemlére.

Két napig tanácskoznak a falu- és tanyagondnokok

2016.10.15

Megye

Tegnap délelőtt kezdődött meg a Falugondnokok Országos Konferenciájának két napos rendezvénye, melynek helyszínéül a Lakiteleki Népfőiskola szolgált. Ez volt a második alkalom, hogy országos szintűre bővített találkozót szerveztek. A rendezvény fő célja a szakmai tanácskozáson, eszmecseréken túl, baráti kapcsolatok szövése, s a már meglévők erősítése volt.

Petőfi 200 - Nemzetközi műfordítói pályázatot hirdetett a Lakiteleki Népfőiskola és a Türksoy

2022.10.31

Kiskunfélegyháza

Napirenden voltak a kecskeméti Neumann János Egyetem és a kazah felsősoktatási intézmények közötti együttműködési megállapodás lehetőségei, tervezete.

Feladatlap megoldásával lehet jelentkezni a Kárpát-medencei Hungarikum vetélkedőre

2020.11.12

Megye

A vetélkedőt a hungarikummozgalom további népszerűsítése, valamint a magyar nemzeti értékek megismertetése érdekében szervezi meg a Lakitelek Népfőiskola az Országgyűlés, a Hungarikum Bizottság és a Nemzeti Művelődési Intézet támogatásával.

Kína megismertetését célzó képzés indul a Lakitelek Népfőiskolán

2019.02.08

Megye

A kurzus célja a kormány keleti nyitás stratégiájának meghatározó ázsiai államával összefüggő ismeretek átadása.

Irodalmi és történelmi versenyt hirdet a Lakiteleki Népfőiskola Kárpát-medencei iskolásoknak

2017.02.06

Dicső híre-neve fönnmarad örökre címmel Arany János életét és pályafutását feldolgozó irodalmi és történelmi versenyt hirdet a Lakitelek Népfőiskola, a Lakiteleki Eötvös Loránd Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola és a Keresztény Élet hetilap szerkesztősége.

Folyamatos felvirágzáson megy keresztül a polgárőrség lovas tagozata

2017.01.24

Hétvégén rendezték meg az Országos Polgárőr Szövetség és a Lakiteleki Népfőiskola Alapítvány által közösen meghirdetett Országos Polgárőr Szövetség lovas tagozatának a képzését. A képzésnek a lakiteleki Kölcsey Ház adott otthont.

Január közepéig lehet jelentkezni a kárpát-medencei Hungarikum vetélkedőre

2019.12.06

Megye

A vetélkedőt - a Lakiteleki Népfőiskola, a Magyar Országgyűlés, a Hungarikum Bizottság és a Nemzeti Művelődési Intézet támogatásával - a hungarikummozgalom népszerűsítése, valamint a nemzeti értékek megismertetése érdekében szervezi meg.