2024.02.27, Kedd

Lakitelek Népfőiskola

Újra három napos KDNP-s fórumnak adott otthont a lakiteleki Népfőiskola

2023.01.30

Közélet

A KDNP Bács-Kiskun Vármegyei elnökének, Dr. Mák Kornélnak a kezdeményezésére először 2021-ben került sor Lakiteleken, a Tolna-Pest és Bács-Kiskun vármegyei Kereszténydemokrata szervezetek, a Barankovics Alapítvány és a Nemzeti fórum vezetőinek a találkozójára. Azonos összefogással, 2023. január 27-29. között egy rendkívül sikeres fórumot tartottak a konzervatív szervezetek, amelynek ez alkalommal is a lakiteleki Népfőiskola adott otthont.

Kunokról szóló vetélkedőt hirdetnek általános és középiskolásoknak

2022.10.25

Kecskemét

A Kecskeméti Katona József Múzeum védnökségével meghirdetett pályázatra háromfős csapatokkal lehet jelentkezni, amelynek első két fordulója írásban zajlik majd.

Lakiteleken rendezik meg az első országos malombajnokságot

2021.08.03

Kecskemét

A verseny létszámtól függően körmérkőzéses vagy svájci rendszerben zajlik majd, játszmánként 5-5 perc gondolkodási idővel, a WMD malom-világszervezet szabályai alapján.

Hungarikumünnepet rendeznek szeptemberben

2019.02.21

Megye

A hungarikumünnepet a megyei értéktár bizottságok májusi találkozóján készítik elő Lakiteleken, melyet szeptember 21-22-én a fővárosi Várkert Bazárban rendeznek.

László Gyula-mellszobrot avattak a Lakitelek Népfőiskolán

2018.08.29

Felavatták László Gyula régész-történész, egyetemi tanár, képzőművész bronz mellszobrát a Lakitelek Népfőiskolán kialakított Nemzeti Panteonban kedden.

A magyar kortárs irodalomról rendeznek konferenciát a Lakitelek Népfőiskolán

2017.02.10

Negyed évszázad a könyvkiadásban címmel rendeznek konferenciát mától három napon át.

Orosz nyelvi és műveltségi vetélkedőt szerveznek iskolásoknak

2019.04.08

Megye

Az iskolák egy, az orosz nyelvvel és kultúrával kapcsolatos iskolai program szervezésével és a rendezvény beszámolójával jelentkezhetnek a vetélkedőre május 26-áig.

A trianoni békediktátum témájában hirdetnek vetélkedőt iskolásoknak

2019.01.26

Megye

Három tagú általános és középiskolás csapatok jelentkezhetnek az Itt élned, halnod kell elnevezésű, a trianoni békediktátum témájában meghirdetett Kárpát-medencei történelmi vetélkedőre.

Petőfi 200 - Lezsák Sándor: mintegy 500 pályamunka érkezett a nemzetközi Petőfi Sándor műfordítói pályázatra

2023.01.29

Kecskemét

A pályázatra Azerbajdzsánból, Kirgizisztánból, Törökországból, Üzbegisztánból, Türkméniából és Kazahsztánból várták a jelentkezőket Petőfi-versek fordításaival.

Sára Sándor-szobrot avattak a Lakitelek Népfőiskolán

2021.11.21

Megye

Felavatták a két éve elhunyt Sára Sándor Kossuth-díjas operatőr, filmrendező mellszobrát a Lakitelek Népfőiskolán kialakított Nemzeti Panteonban a 20. Lakiteleki Filmszemle eredményhirdetését követően pénteken.

Németh László műfordítói tábort szerveznek Lakiteleken

2021.05.13

Megye

A jelentkezéseket június végéig várják.

Feladatlap megoldásával lehet jelentkezni a Kárpát-medencei Hungarikum vetélkedőre

2018.12.05

A vetélkedőt a hungarikummozgalom további népszerűsítése, valamint nemzeti értékeink megismertetése érdekében szervezi meg a Lakitelek Népfőiskola az Országgyűlés, a Hungarikum Bizottság és a Nemzeti Művelődési Intézet támogatásával.     

Január végéig várják a jelentkezéseket a Kárpát-medencei Hungarikum vetélkedőre

2017.11.30

A Kárpát-medence kincsei elnevezésű vetélkedőt a hungarikummozgalom további népszerűsítése, valamint nemzeti értékeink megismertetése érdekében szervezi meg a Lakitelek Népfőiskola, az Országgyűlés és a Hungarikum Bizottság támogatásával.

Bővül a Lakitelek Népfőiskola feladatköre

2017.02.05

Befejeződött a könyvtárnak, a tánc- és tantermeknek is otthont adó Széchenyi-épület, valamint a Hotel Club Tisza teljes felújítása, és tart a vendégházként ismert épület szállodai minősítése. Január végén adták át a szintén megújult Tisza Vendéglőt, amit egy lakodalmas házzal kibővítettek.

Gyarmati Dezső, László Gyula és Neumann János kollégium indul Lakiteleken

2019.03.12

Megye

Sportvállalkozói ismeretek szerzése, a magyar őstörténet és honfoglalás kori kutatás megismerése, valamint a digitális jövőkép kérdéseire nemzeti szintű válaszok kidolgozása érdekében tematikus kollégiumokat indít a Lakitelek Népfőiskola áprilisban.

Ma kezdődik a tizennyolcadik Lakiteleki Filmszemle

2018.11.14

A seregszemle felhívására - amelyre krónika, korkép, művelődés, portré és fikciós műsorok kategóriákban lehetett nevezni - hazai és határon túli alkotóktól összesen 132 film érkezett. Értékelésüket követően az előzsűri 31 alkotást javasolt a háromnapos szemle versenyprogramjába.