2020.04.07, Kedd

Kecskemét

Kecskeméten trenírozták a katonai testnevelőket

2017.03.26

Egyéb

Kiképző, illetve továbbképző módszertani foglalkozáson vettek részt a héten a Magyar Honvédség testnevelői Kecskeméten, az MH Egészségügyi Központ Repülőorvosi, Alkalmasságvizsgáló és Gyógyító Intézetében, azzal a céllal, hogy szinten tartsa a katonai testnevelők szaktudását, illetve új ismereteket adjon át számukra. 

Kincses Kecskemét címmel nyílik kiállítás a Cifrapalotában

2017.03.23

Kecskemét

Az elmúlt tíz évben feltárt régészeti és történeti műtárgyakból válogatott kiállítás nyílik pénteken a Cifrapalotában. A tárlaton bemutatott tárgyak többségét a nagyközönség most láthatja először. A kiállítás jelentős időszakot ölel fel: a Krisztus előtti 6. évezredtől az 1940-50-es évek helytörténeti jellegű gyűjtéséig számos történelmi korszakot átível.

Kecskemétre gyűlnek össze a magyar vidék múzeumai

2017.03.23

Kecskemét

Az Magyar Vidéki Múzeumok Szövetsége 2017. március 29–30-ára tervezett konferenciája a Cifrapalotában olyan témát feszeget, amely minden múzeum számára alapvető fontosságú, lényegi kérdés. A rendezvényre bárki ingyenesen betekintést nyerhet.

Robotokkal népesült be a hétvégén a Bányai Gimi

2017.03.21

Kecskemét

2017. március 18-án rendezte meg a Bányai Júlia Gimnázium a VIII. Robotprogramozó Országos Csapatversenyt a közoktatás 5-8. évfolyamos diákcsapatai számára. A verseny a Bányai szervezésében zajlik 2010 óta.

Új gyárat épít Kecskeméten egy német autóipari beszállító

2017.03.17

Gazdaság

Mintegy 21 millió eurós (6,5 milliárd forint) beruházással épít új gyárat Kecskeméten a német ElringKlinger, több év alatt 700 új munkahelyet létrehozva.

Rövid, de velős lesz a Duna Aszfalt Kupa

2017.03.16

Megye

Megújult formában tér vissza a Duna Aszfalt Kupa: a hazai tereprali bajnokság, a CEZ bajnokság és a motoros Európa-bajnokság idei nyitó futama, amelyre március utolsó hétvégéjén kerül sor, ezúttal három helyett csak kétnapos lesz, azonban kihívásból ezúttal sem lesz hiány.

A nemzeti ünnepen zárva lesz a kecskeméti Piaccsarnok

2017.03.14

Kecskemét

Az Intézmény- és Piacfenntartó Szervezet ezúton tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy az 1848-49-es forradalom és szabadságharc ünnepén: március 15-én, szerdán a Kecskeméti Piaccsarnok zárva tart.

A 100 000. ügyfelet köszöntötték a kecskeméti Rákóczi úti Kormányablakban

2017.03.13

Kecskemét

A szerencsés ügyfél, Szilvási Zoltán délután érkezett a A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kecskemét, Rákóczi úti kormányablakába, ahol az ott dolgozók már az örömhírrel fogadták.

A kecskeméti Bolyai gimisek nyerték a Tőzsdejátékot

2017.03.12

Kecskemét

A kecskeméti Bolyai János Gimnázium diákjai nyerték a Tőzsdejátékot középiskolásoknak elnevezésű vetélkedő döntőjét Budapesten.

Javulhat az internet szolgáltatás Kecskeméten is

2017.03.11

Kecskemét

Az építési engedélyek birtokában akár már májusban megkezdheti az internet hálózat kiépítését az Opticon Kft. a kecskeméti járásban.

Friss parasztkenyér szombatonként a kecskeméti piacon

2017.03.07

Kecskemét

Nemcsak látványosság lesz, de a hétvégén piacolók számára újabb szolgáltatást nyújt, hogy szombati napokon ismét kemencében süti a kenyeret a Kecskeméti Piaccsarnok külső – kút melletti - helyszínén Király Roland pékmester.

A kecskemétiek véleményére is kíváncsiak a város arculati kézikönyvének kialakításában

2017.03.01

Kecskemét

Kecskemét településképi arculati kézikönyvet készít, melynek célja, hogy meghatározza a város jellemzőit, értékeit, eltérő karakterű településrészeit, majd eszerint építészeti ajánlásokat fogalmazzon meg szöveges és képi formában az egységes településképhez való illeszkedés céljából.

Ezeken a helyeken torkoskodhatunk csütörtökön

2017.02.28

Megye

Idén nem hirdették meg központilag a Torkos Csütörtök akciót, a Clementine Consulting elemzői interaktív térképen összegyűjtötték azokat az éttermeket, ahol március 2-án torkoskodhatunk, a megyében Kecskeméten a Wernesgrüner Söröző és Étteremben, Lajosmizsén a Tanyacsárdában és Kiskőrösön a Fortuna Étteremben.

Egyszerű megoldást ajánl a derékfájásra a kecskeméti Fürdő Gyógyszolgáltatása

2017.02.25

Kirakat

A McKenzie terápiával rövid időn belül, otthon végezhető gyakorlattal megszüntethető a kínzó fájdalom.

Szombaton veterán autó-és motor alkatrész börze lesz Kecskeméten

2017.02.24

Kecskemét

Az idei év legelső börzéjét rendezik meg a Szent László körúti vásártéren.

Jantyik Zsolt zenés könyvbemutatója a Bozsó Gyűjteményben

2017.03.25

Kecskemét

Jantyik Zsolt Ezüstbojtár címmel írt könyvét mutatta be maga a szerző, melyben Petőfi Sándort idézi, illetve a 172 éve született János vitézt. A PG Csoport ezzel a húsz dallal és egy hangos könyvvel tiszteleg a nagy költő előtt.

„Közlekedik a Család” Kecskeméten 2017-ben is

2017.03.23

Megye

A vetélkedősorozat megyei elődöntőjére május 6-án kerül sor, az országos verseny fődíja egy Skoda Rapid Spaceback személygépkocsi. A vetélkedő célja a közlekedők figyelmének felhívása a biztonságos, megfontolt, példamutató, balesetmentes közlekedésre.

Női előadók lesznek a kecskeméti, nemzetközi dzsesszfesztiválon

2017.03.21

Kultúra

Különleges lesz a XXVI. Nemzetközi Bohém Ragtime & Jazz Fesztivál, hiszen a programsorozat történetében először csak olyan formációk lépnek színpadra március 24. és 26. között, amelyekben nők az énekesek.

Újra kisállatvásárok a kecskeméti „zsibin”

2017.03.21

Kecskemét

A kellemesebb, tavaszi idő beköszöntével, március 25-től újra kisállatvásárokat rendez az Intézmény- és Piacfenntartó Szervezet havonta egy alkalommal, szombati napon, Kecskemét közkedvelt használtcikk piacán: a Szent László körúti vásártéren, a Gokart pálya melletti területen.

Három ország öt színészképző intézményének hallgatói találkoznak Kecskeméten

2017.03.17

Kecskemét

Március 21-e és 25-e között 8. alkalommal rendezi meg a kecskeméti Katona József Színház a Színművészeti Egyetemek Találkozóját, vagyis a SZÍN-TÁR-t.

Több mint ezer új közvilágítási lámpa lesz Kecskeméten

2017.03.16

Kecskemét

A DÉMÁSZ Hálózati Elosztó Kft. végzi a közvilágításhoz szükséges hálózati elemek kiépítését, az önkormányzat pedig a lámpatesteket helyezi ki. Hat évre szóló közvilágítás fejlesztésről állapodott meg a DÉMÁSZ Kecskemét önkormányzatával.

Március 15: a megemlékezés kecskeméti programjai

2017.03.14

Kecskemét

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 169. évfordulója alkalmából tartandó városi megemlékezés helyszíneit mutatjuk.

Adótraffipax: Hétfőn Kecskeméten és Kiskunfélegyházán ellenőriz a NAV

2017.03.12

Kecskemét

A NAV kedden tette közzé, hogy rendszeresen nyilvánosságra hozza az előre meghatározott ellenőrzési helyszíneket, és máris itt a lista, mely megyékben, milyen vállalkozásokat fognak felkeresni a következő 2-3 hétben.

Idén a Nyíri erdőben és Lakitelek-Tőserdőn is Muzsikál az erdő

2017.03.12

Megye

Idén három térségben rendezik meg a Muzsikál az erdő elnevezésű rendezvénysorozatot, amelyen az erdei koncertek mellett szakvezetéses sétákkal, előadásokkal és tárlatokkal is várják az érdeklődőket.

Ma kezdődik a 32. Kecskeméti Tavaszi Fesztivál

2017.03.10

Kecskemét

Március végéig tart, programjai pedig Kodály és a szecesszió mottó köré szerveződtek.

Öt év börtönt kapott

2017.03.03

Megye

Stadler József akasztói vállalkozó az ellene költségvetési csalás bűntette és magánokirat-hamisítás vétsége miatt indított büntetőper tárgyalásán a Kecskeméti Törvényszéken.

Ősbemutató manókkal és varázslatos muzsikával

2017.03.01

Kultúra

Egy titkokkal teli erdő, sok apró, zöld ruhás manó és Donizetti gyönyörű muzsikája teremt varázslatos hangulatot A manóvizsga előadásán. A látványos produkció rendezője Cseke Péter, aki mesél egy kicsit a kecskeméti színház új produkciójáról.

A kecskeméti Bozsó János festőművész alkotásaiból nyílt kiállítás Rómában

2017.02.26

Kecskemét

Bozsó János Munkácsy-díjas festőművész ötven kis- és közepes méretű olajfestményét mutatja be az a kiállítás, amely Tájak-érzelmek címmel pénteken nyílt a Római Magyar Akadémia Galériájában az olasz fővárosban.

A ZÁÉV építi fel a Pallas Athéné Egyetem campusának első elemét

2017.02.24

Megye

A Kecskeméten kialakuló új campus-komplexum összesen öt épületből áll majd, a most kihirdetett oktatási épület már jövő augusztusra elkészül.

Kulturális együttműködés jött létre a Zeneakadémia és Kecskemét között

2017.02.23

Kecskemét

Megállapodást kötött a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem és Kecskemét önkormányzata a szakmai összefogás és közös kulturális programok megvalósítása érdekében csütörtökön az egyetemhez tartozó kecskeméti Kodály Intézetben.