2018.05.23, Szerda

Kecskemét

Gyertyagyújtással veszi kezdetét Kecskeméten a Téli Fesztivál

2016.11.26

Kecskemét

A Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesületnek köszönhetően régi hagyomány Kecskeméten, hogy az advent négy vasárnapját megelőző szombat estéken közös gyertyagyújtásra várnak mindenkit a város főterén, az adventi koszorúnál. Rövid kulturális műsor keretében a városvezetés, valamint a történelmi egyházak képviselői mondanak ünnepváró gondolatokat.

Több mint 90 ezer diák kapott kóstolót a mézes reggeli program keretében

2016.11.18

Megye

A mézes reggeliket eredetileg Szlovénia indította el, majd több uniós tagország, köztük Magyarország is csatlakozott a kezdeményezéshez. Az iskolák részére a méhészek szakmai szervezete, az OMME biztosítja a mézet, így ezen a napon a gyerekek mézes teát és mézes kenyeret fogyaszthatnak reggelire. 

Kétezer munkás sztrájkolna a kecskeméti Mercedesnél

2016.11.16

Kecskemét

A Vasas nem támogatja a MTSZSZ megállapodását, ragaszkodnak a 15 százalékos béremeléshez.

Az európai gazdasági növekedés motorja Kecskeméten van

2016.11.14

Kecskemét

A Pallasz Athéné Egyetem adott otthont a „Hogyan tovább Magyarország az Európai Unióban, a globális világban?" című előadás- és vitasorozat 125. konferenciájának.

Súlyemelő ob: 14 éves lány is az indulók között

2016.10.19

Kecskemét

Több mint százan indulnak a súlyemelő országos bajnokságon a hétvégén Kecskeméten.

Június 2-án Kecskeméten zárja a női kézicsapat az EB kvalifikációs sorozatot

2018.05.18

Megye

Kim Rasmussen szövetségi kapitány kihirdette keretét a magyar női válogatott idénybeli utolsó két Eb-selejtezőjére. A 6. fordulóra június 2-án 16:30-kor kerül sor a Messzi István Sportcsarnokban.

Kulisszatitkok a Cifrapalotában

2018.05.13

Kecskemét

A múzeumban dolgozó szakemberek interaktív előadásokon keresztül mutatják be, milyen tevékenységek zajlanak a múzeumi kulisszák mögött, rejtve a külvilág szeme elől.

Öttusa-vk - Három magyar a női döntőben Kecskeméten

2018.05.04

Kecskemét

A döntős szereplést, a legjobb 36 közé jutást a tavaly világbajnok csapat tagjai harcolták ki a hazaiak közül: az A csoportban Földházi Zsófia hetedik lett, a B-ben Kovács Sarolta elsőként futott a célba, a C-ben pedig Alekszejev Tamara ötödikként végzett.

Újabb remek eredmény a kecskeméti diáktól

2018.04.23

Kecskemét

Simon Dániel Gábor, a kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium tizenkettedikes diákja a matematika OKTV-n országos második, a  fizika OKTV-n pedig országos 3. helyezést ért el.

Rendőri felvezetéssel ment szülni egy kismama Kecskeméten

2018.04.08

Kecskemét

A kétségbeesett apuka egy rendőrtől kért segítséget Kecskeméten. A kórházba siettek, párja a kocsiban vajúdott.

Karbantartási munkákat végez az áramszolgáltató Kecskeméten

2018.03.13

Kecskemét

A tervszerű beavatkozások biztonságos elvégzése miatt rövid időre szükséges az egyes hálózati szakaszok kikapcsolása.

Kiemelkedő évet zárt a PADMA

2017.12.20

Megye

"Szebb évet nem is zárhattunk volna." - így értékelte az elmúlt esztendőt dr. György László, a Pallas Athéné Domus Mentis Alapítvány igazgatója. A Bozsó Gyűjteményben tartott december 19-i karácsonyi rendezvényre filmvetítéssel, versekkel, a Nova Prospect együttes előadásával és meglepetéssel is készültek a résztvevők számára.

Ismét Honvédelmi Tábor Kecskeméten

2017.07.12

Kecskemét

Hétfőn újabb zászlófelvonással kezdetét vette az idei második Honvédelmi Tábor az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison.

Félmilliónál is több autó készült tavaly hazánkban

2017.06.08

Gazdaság

Tavaly több mint félmillió autó készült a három magyarországi autógyárban: a győri Audiban, a kecskeméti Mercedesben és az esztergomi Suzukiban.

Hamarosan a kecskemétiek is használhatják az 1x1 alkalmazást

2017.05.19

Egyéb

Már több hazai nagyvárosban elérhető az az ingyenesen letölthető mobiltelefonos alkalmazás, mely iránytűként szolgál a közügyek intézéséhez, valamint tartalmazza a kormányhivatalok és különböző közintézmények elérhetőségeit is.

Kecskeméten jelentette be új lemezét Szekeres Adrien

2016.11.18

Kecskemét

A kecskeméti közönség a Megállók című új album dalait az énekesnő december 20-i karácsonyi koncertjén ismerheti meg. A Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központban az idén megalakulásának ötvenedik évfordulóját ünneplő Kecskeméti Szimfonikus Zenekar is közreműködik majd.

A Párizsi udvar ólomüvegeit restaurálja a kecskeméti szakember

2016.11.17

Kecskemét

Holtság Károly díszműüveges, üvegfestő mester a Párizsi udvar egyik ólomüvegével dolgozik kecskeméti műhelyében.

Bérmegállapodás született a Mercedes-gyárban

2016.11.16

Kecskemét

A Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete egy éve végzi érdekvédelmi tevékenységét a kecskeméti Mercedes-gyárban, és most sikerült először írásos megállapodást kötni, amely jelentős, mintegy 20%-os jövedelemnövekedést eredményez két év alatt a munkavállalóknak – tudta meg az autopro.hu.

A Duna Aszfalt építi a kecskeméti elkerülő út befejező szakaszát

2016.10.19

Gazdaság

Teljessé válik az M5-ösről érkező forgalmat a 44-esre átvezető 445-ös elkerülő út.

Kiemelt célponttá válhat Kecskemét az ingatlanpiacon

2016.09.14

Gazdaság

Bács-Kiskun megye székhelye a vidéki városok között kivételes, ingatlanpiaca még a válság évei alatt sem torpant meg. A kilátások tovább javultak, egyre több új lakás építése várható.

Idén is muzsikaszó zengi be az erdőt Kecskeméten

2018.05.17

Megye

Az év első eseménye a „Muzsikál az erdő” a Hírös Városban program, amit május 26–27-én rendeznek meg Kecskemét közelében a Nyíri erdőben és Lakitelek – Tőserdőn.

Kecskemét is képviselteti magát az idei Judafesten

2018.05.07

Közösség

Történelmi séták, mozisátor, gyerekkibuc és civil utca is várja a látogatókat idén június 7. és 10. között, a fővárosi Judafest programjai között.

Hétköznapok címmel fotókiállítás nyílik Ujvári Sándor, a közmédia fotósának képeiből

2018.05.04

Kultúra

A mintegy félszáz fotó, köztük kis riportok, sorozatokból kivett egyedi képek augusztus 18-ig lesznek láthatók. 

Japán napok Kecskeméten

2018.04.09

Kecskemét

A cseresznyevirágzás hagyományos ünnepének tiszteletére a Kecskemét-Aomori Magyar-Japán Baráti Kör intézményi együttműködői és támogatói, valamint nagy számú önkéntesek segítségével 2018. április 11. és 15. között valósítja meg az ez évi Kecskeméti Japán Napok rendezvény-sorozatot.

SOS gyermekfaluban nevelkedett gyermeket támogató alapítvány nagykövete lett Goztola Krisztina

2018.03.19

Kecskemét

A külföldön talán legtöbbet foglalkoztatott magyar színésznő 2018-tól nagykövetként képviseli a Kecskeméti SOS Gyermekfaluban nevelkedett tehetséges fiatalokat támogató Útravaló Alapítványt.

IX. Kortárs keresztény ikonográfiai biennálé Kecskeméten

2018.03.11

Kultúra

A nagyszabású Seuso-kincs után, most egy újabb izgalmas kiállítást tekinthetnek meg a Kecsekeméti Katona József Múzeum Cifrapalota Kiállítóhelyén.

Októberben tartják a reformáció hónapját

2017.09.29

Kecskemét

A központi programok között szerepel az október 7-i területi női találkozó, amelyet idén a kecskeméti evangélikus templomban tartanak, a témája pedig a változás lesz.

Ismét toboroznak Bács megyében

2017.06.26

Megye

Ezen a héten Kecskeméten, Baján, Kalocsán, valamint Dunapatajon várják a határvadász-képzés iránt érdeklődőket a Bács-Kiskun megyei toborzó csoport tagjai.

Már az első mért idejükkel megdöntötte tavalyi eredményét a Kandó Electric a Shell Eco-marathonon

2017.05.28

Kecskemét

Első próbálkozásra 314 kilométernek megfelelő távot tudtak megtenni 1 kWh energiával a Queen Elizabeth Olimpiai Park körül kialakított városi versenypályán.

Ringató családi nap lesz a kecskeméti Agórában

2017.05.05

Kecskemét

Május 14-én Kecskeméten várja a kisgyerekes családokat az „Ezer család énekel" – A család napja a Ringatóval rendezvény, amely a kodályi elveken alapuló Ringató Mozgalom ünnepi eseménysorozatának záró állomása. A muzsikás, énekes, játékos foglalkozás mellett még számos színes program, koncert, előadás szórakoztatja majd az érdeklődőket, a részvétel pedig teljesen ingyenes.