2023.12.11, Hétfő

Baja

A Bajai Hajómalom Egyesület szavalóversenyt hirdetett

2020.09.05

Baja

A szavalóverseny célja a verseken keresztül a helyi hagyományok és a természeti értékek iránti érdeklődés felkeltése.

Katasztrófavédelem: a Duna teljes szakaszán irtják a szúnyogot

2020.08.24

Országos Hírek

A Duna teljes szakaszán irtják a szúnyogokat, miután a szúnyoglárvák fejlődésének kedvező árhullám vonult le a folyón - tájékoztatta a szúnyoggyérítési program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

Új tetőszerkezetet kapott a bajai uszoda

2020.08.11

Baja

Az uszoda teljes tetőfelújítása és szigetelése is megvalósulhatott a tavaszi leállás alatt. A sportlétesítmény tetőszerkezete az utóbbi években folyamatosan beázott, és bár kisebb javítások történtek, a végleges munkákat az utóbbi hónapokban tudták elvégezni a szakemberek. Június 1-jétől már a korábbi nyitvatartással várják az úszókat, a wellness részleget azonban egyelőre nem lehet használni.

Eddig tartott a türelem: visszavárják a könyvtári könyveket Baján

2020.08.07

Baja

Lejárt a türelmi időszak az Ady Endre Város Könyvtárban. Az intézmény dolgozóinak a baja.hu-hoz eljuttatott híradása szerint az újranyitást követő bő egy hónapos időszak után ismét késedelmi díjat számítanak fel azok esetében, akik nem viszik vissza időben a kikölcsönzött olvasnivalókat.

Új lehetőségek előtt a bajai kórház

2020.07.25

Baja

Megállapodást írt alá a Bajai Szent Rókus Kórház és a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház. A nyilatkozat célja a kölcsönös segítségnyújtás, valamint a kutatási és tudományos együttműködés elmélyítése.

Rákóczi Szövetség: több ezer diák és tanár táborozik jövő héttől, Baján is

2020.07.03

Baja

Több ezer diák és tanár táborozik hétfőtől a Rákóczi Szövetség szervezésében Magyarország több helyszínén - közölte a szövetség pénteken.

Így tartják meg idén a Bajai Halünnepet

2020.06.30

Megye

Sok szempontból emlékezetes halfőzésnek néz elébe Baja: bár a járványhelyzet idén nem tette a lehetővé tömegméretű rendezvény szervezését, a bajai ember és vendégei mégsem maradnak halfőzési lehetőség nélkül.

Gyorsjárású kishajóval bővült a bajai vízügy flotta

2020.06.28

Baja

Feladata a hajóút kritikus pontjainak gyors elérhetőségének biztosításával az elúszott jelek mielőbbi helyreállítása, vízfelülethasználatok ellenőrzése, illetve – kialakításából adódóan – részt vehet a vízminőség-kárelhárítási feladatokban is.

Baján is megrendezik a Triatlon Utánpótlás Ranglistasorozat versenyét

2020.06.23

Baja

Július 12-én újraindul az utánpótlás triatlon sportélet: a koronavírus miatti kényszerpihenő után, a hatályos rendelkezések figyelembevételével Zalaegerszegen kezdi meg idei öt utánpótlás ranglista versenyből álló versenysorozatát a Magyar Triatlon Szövetség. A ranglista versenyek és az utánpótlás országos bajnokság névadó főszponzora az E.ON.

Árad a Duna

2020.06.18

Baja

A bajai szakaszon június 21-án, vasárnap 507 centivel tetőzik.

Június utolsó hétvégéjén kezdődik a triatlonosok hazai versenyszezonja

2020.06.09

Megye

A sprint távú ob-t augusztus 2-án Baján rendezik.

Június 1-től augusztus 31-ig hivatalosan is megnyílik a Sugó strandja

2020.05.31

Megye

Megkezdődtek az előkészületi munkálatok a szabadstrand megnyitására. Az önkormányzat jelenleg az engedélyek elfogadására vár.

Családok tesztelték a bajai szállót

2020.05.26

Baja

Megérkeztek az idei első vendégek Veránkára: május 22-én, péntek délután benépesült a sziget, négy család vehette elsőként birtokba a felújított vendégházakat.

Terápiás centrum épül Baján

2020.05.15

Baja

Országos szinten csak mintegy tizenkét településen elérhető az a fajta és színvonalú szolgáltatás, amely a közeli jövőben megvalósul a bajai Egységes Gyógypedagógiai és Módszertani Intézményben.

Karanténgyűjtést indított a bajai Türr István Múzeum

2020.05.06

Baja

Gyűjtést indított a bajai, a bácsalmási és a jánoshalmi járásban a veszélyhelyzethez kapcsolódó kordokumentumokból rendezett kiállításához a bajai Türr István Múzeum - közölte az intézmény igazgatója.

Megújult Magyarország egyik legrégebbi vízügyi létesítménye Baján

2020.08.30

Megye

Országos jelentőségű zsilipet adott át a Strabag és a Hídépítő.

Kezdődik Baján a Jelky tér teljes felújítása

2020.08.13

Baja

A több évtizeddel ezelőtt lerombolt, mindenki által szeretett közösségi tér helyére épített jelzőlámpás csomópontot egy korszerű, jelentős zöldfelülettel ellátott körpályás csomópont váltja fel. 

Árhullám a Dunán

2020.08.08

Baja

Az elmúlt napokban jelentős mennyiségű csapadék hullott a Duna bajor és osztrák területein, és a Dráva-Mura vízrendszerén, a Rába vízrendszerén pedig kedden egy intenzív zivatarmező okozott rövid idő alatt igen jelentős csapadékmennyiségeket. A Rába vízgyűjtőjére területi átlagban 20 mm csapadék hullott, de lokálisan 40-100 mm közötti mennyiség is előfordult. A nagyobb csapadékterhelés a Rába legfelső részvízgyűjtőjét érte.

Taroltak a bajai evezősök

2020.08.06

Baja

Szinte példa nélküli teljesítményt produkált a Bajai Spartacus Evezős SC a múlt hét végén (július 30. – augusztus 2.) Szegeden megrendezett Országos Bajnokságon.

Átadták a horvát kulturális központot Baján

2020.07.17

Baja

Az intézményben alkalma lesz a bácskai horvátoknak az évszázadok óta őrzött kultúrájukat gyakorolni, megélni és átadni a jövő generációjának.

Baján csökken a reklámadó fizetésre kötelezettek köre

2020.07.02

Baja

Az egyik legfontosabb változás kedvez minden helyi vállalkozóknak, a kereskedelmi tevékenységet végző üzleteknek, a vendéglátóhelyeknek és a boltoknak.

Bajánál is folytatódik a szúnyoggyérítés a héten

2020.06.29

Baja

Tizenhárom megye kétszáz településén, Budapest több kerületében és a vízpartokon folytatódik a héten a szúnyoggyérítés - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivőhelyettese hétfőn.

Honvédelmi sportközpont alapkövét helyezték el Baján

2020.06.25

Baja

A haza védelme nemzeti ügy, a honvédelmi sportközpontok megépítésével pedig az a szellemiség is erősödik, amely a közösséget össze tudja tartani - jelentette ki a hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos csütörtökön Baján.

Kórházfejlesztések indulnak az ország keleti felén: 8 városban építkeznek

2020.06.22

Megye

Baja, Eger, Fehérgyarmat, Gyula, Kecskemét, Mátészalka, Nyíregyháza és Salgótarján kórházaiban is kiválasztották a kivitelezőt egy átfogó program projektjeihez: a Ke-Víz, a Proszerv, a Gomép és a BaHu Bau végzik el a munkákat.

Gyalogátkelőket adtak át Baján

2020.06.10

Baja

Sokasodnak a zebák Baján, valamint tervezik is még néhány átadását.

Elérte legmagasabb pontját a bajai Művelődési központ új épülete

2020.06.07

Baja

Az ezer négyzetméteres, háromszintes épületrész a legmodernebb technológiai elvárások szerint épül, a tetőszerkezetre napelemek kerülnek, a fűtésről pedig hőszivattyús rendszer gondoskodik.

Ingyenes gyereknapi vonatozás Baján

2020.05.29

Baja

Hétvégén esedékes a gyermeknap, amely Baján hagyományosan sok programmal jár, mindezek azonban a jelen járványügyi helyzet következtében idén elmaradnak. Az önkormányzat és a Baja Marketing Kft. azonban mindenképp szerette volna valamilyen élménnyel megajándékozni a bajai gyermekeket, ezért május 31-én, vasárnap ingyenes kisvonatozást kínál számukra.

Újraindulnak Baján a város szökőkútjai

2020.05.21

Baja

A Tóth Kálmán téri, a főtéri, valamint a távolsági buszmegállónál lévő szökőkutak már működnek szerdán pedig a Roosevelt térit is beüzemelték.

Holnaptól ismét kinyit a bajai piac és készül az új vásárcsarnok

2020.05.07

Baja

A piac területén továbbra is kötelező lesz a maszk viselése és a bejártnál a kézfertőtlenítés.

Karanténgyűjtést indított a bajai Türr István Múzeum

2020.04.29

Baja

A bajai Türr István Múzeum szeretné összegyűjteni és megőrizni az utókornak a március 11-étől érvényben lévő veszélyhelyzethez kapcsolódó dokumentumokat, fényképeket, személyes történeteket, a karanténvilág sajátosságait, különleges életképeit, később, a veszélyhelyzet megszűnését követően pedig annak tárgyi emlékeit is.