2023.12.12, Kedd

Baja

Nem panaszkodtak az elmúlt évre, és jövőképe is van a 19 telephellyel renzdekező Axiál Kft. vezetőinek

2021.02.10

Baja

Modern gépekre van szükség az egyre nagyobb mennyiségű élelem megtermeléséhez, ezek forgalmazásában pedig jelentős szerepre számít az Axiál Kft.

Jelmezversenyre fel bajaiak!

2021.01.26

Baja

Online farsangi jelmezversenyt hirdet gyerekek számára a Baja Marketing Kft. - tájékoztatott Ottmár Attila művészeti vezető.

Több mint 350 millió forintból fejlesztik a bölcsődéket Baján

2021.01.16

Baja

A fejlesztés a bölcsődei helyek számának növelése mellett tizenkét új munkahelyet is teremt.

Bővítik a bajai Kodály utcai bölcsődét

2021.01.10

Baja

Az elnyert támogatásból a Kodály utcai épület négy új csoportszobával és egy multifunkciós helyiséggel bővül.

Várják az idei első véradókat Baján

2021.01.04

Baja

Aki vért ad, három életet ment meg, és a saját egészségéért is sokat tesz.

Megújulhat a Sugó strandja

2020.12.07

Baja

Bár egyre népszerűbbek a számos modern élményt kínáló élményfürdők, a bajaiak szíve csücske a Sugó, amelynek strandja nyárra tovább szépülhet.

Meteorológiai szolgálat: melegebb volt az átlagnál az idei ősz

2020.12.04

Baja

Az országos átlag ekkor meghaladta a 22 fokot, a legmagasabb hőmérséklet pedig sokfelé 30 fok felett alakult. Baján volt a legmelegebb, 33,2 fok.

Tisztítsuk meg az országot! - A Gemenci Zrt. továbbra is számít a lakosságra

2020.12.02

Baja

Az ünnepek előtt újabb takarítási akcióval készülnek az erdőgazdaságok. A további szemétszedés nemcsak az ország környezeti állapotát javítja, hanem azon túl is kiemelt jelentősége van.

Ünnepi előkészületek Baján

2020.11.24

Baja

Idén a Bajakert Kft. felel azért, hogy a város megkapja ünnepi díszítését: november 17-én megkezdődött az adventi koszorú építése, és hamarosan megtörténik a díszkivilágítás próbaüzeme is.

Jó ütemben halad a Bajai III. Béla Gimnázium C épületének felújítása

2020.11.10

Baja

Három éve állt már kihasználatlanul az egyre romló állagú épületrész, a munkálatok befejeztével azonban több új lehetőség is a diákok és pedagógusok rendelkezésére áll majd

Javulhatnak a közlekedés feltételei Baján

2020.11.04

Baja

A fejlesztést az teszi szükségessé, hogy a Dózsa György út és a Kaszás utca kereszteződésében lévő körforgalom a forgalmasabb napszakokban egyre nehezebben biztosítja az áthaladást a megnövekedett gépjárműforgalom miatt.

Covid-kórház Baján is

2020.10.26

Megye

A jövőben a Bajai Szent Rókus Kórház is fogad Covid-betegeket, miután bekerült azon vidéki egészségügyi intézmények közé, amelyekkel Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere bővítette a Covid-ellátásba bevont intézmények körét - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) vasárnap az MTI-vel.

Ideiglenes forgalomkorlátozás az 55-ösön Baja és Csávoly között

2020.10.06

Baja

A rendőrök október 7-én előreláthatólag 10.45-től 15.15-ig egy halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset vizsgálata miatt lezárják az 55-ös főút Baja és Csávoly közötti szakaszát. Az adott útszakaszon csak a menetrend szerint közlekedő autóbuszok mehetnek át.

Egész nap alkottak a bajai gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekek

2020.09.29

Baja

Előbb a papírkollázs készítésének módszerét sajátíthatták el, majd a már megtanult technikát alkalmazhatták a csendéletek festésére is.

Új sportcsarnokkal gazdagodott Baja

2020.09.09

Baja

Különleges tanévnyitóra várták a vendégeket szeptember 1-jén délelőtt a Magyarországi Németek Általános Művelődési Központjába, ez alkalommal adták át ugyanis az új sportcsarnokot, amelynek megépítése egy év alatt valósult a magyar és a német kormány, valamint a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata anyagi támogatásával.

Új célok a bajai alapítványnál

2021.02.07

Baja

A közalapítvány alapítója Baja Város Önkormányzata. Ma már ez az egyetlen működő, a város által alapított közalapítvány.

Megújult környezetben tanulhatnak a bajai diákok

2021.01.21

Baja

Több szempontból is rendhagyó évet hagyott maga mögött a felsővárosi Szent Balázs Katolikus Általános Iskola: miközben diákok és pedagógusok megküzdöttek a vírushelyzet és a digitális oktatás okozta nehézségekkel, a Flórián utcai épület talán fennállása legnagyobb megújulásán esett át, a tavaly szeptemberi évnyitón pedig a tanulók korszerű, ugyanakkor otthonos iskolába térhettek vissza.

5,4 milliárd forint összegű beruházást valósít meg a Sugo Food Kft. Baján

2021.01.13

Baja

A belga tulajdonú zöldségfeldolgozó Sugo Food Kft. első ütemben egy új tortilla chips gyártóüzemet valósít meg bajai székhelyén.

Elhunyt Baja város díszpolgára

2021.01.05

Baja

Gazdag és értékes oktatói pályafutását idegenvezetéssel is színesítette.

Átadták az újjáépített Baja Város Piacot

2020.12.21

Baja

Városképi jelentőségű épülettel gazdagodott Baja, s a lakosság ismét teljes egészében birtokba veheti kedvenc közösségi terét, a városi piacot.

Ajándékot vitt a Mikulás Baján

2020.12.05

Baja

Megkezdte idei, némileg rendhagyó adventi jótékonysági akció sorozatát a Rotary Club Baja. A humanitárius szervezet a téli ünnepeket megelőző krízisidőszakban több intézményt, rajtuk keresztül pedig hátrányos helyzetű csoportokat támogat adománnyal, ezúttal azonban mellőzik a személyes találkozásokat.

Elviszik a roncsokat Bajáról

2020.12.03

Baja

Már nem csúfíthatják roncsok a város utcáit.

Újabb Volánbusz-állomásokon kötelező a jegyelővétel december 1-től

2020.12.01

Kecskemét

A pénztárak nyitva tartása alatt az autóbusz-vezetőknél nem vásárolható semmilyen díjtermék.

Megújult a Bajai EGYMI sportcsarnoka

2020.11.22

Baja

Az intézményben kiemelt szerep jut a mozgásnak és az egészséges életmódra nevelésnek.

A járvány idején is gondoskodnak az idősekről és hajléktalanokról Baján

2020.11.06

Baja

A népkonyha is nyitva van, jut meleg étel mindenkinek, üresedés esetén azonban új jelentkezőt csak két negatív koronavírus-teszt birtokában tudnak fogadni.

Nemesnádudvaron kirándultak a bajai nyugdíjasok

2020.10.27

Baja

Jó hangulatú kiránduláson vehettek részt október 22-én, csütörtökön az Újvárosi Nyugdíjas Klub tagjai: Nemesnádudvarra látogattak el, ahol az egyik klubtag vendégelte meg őket pincéjében. A társasághoz Preininger Rozália önkormányzati képviselő is örömmel csatlakozott.

Új sportpályával gazdagodtak a bajai diákok

2020.10.12

Baja

Az enyhe ősz még bőven lehetővé teszi a szabadtéri testnevelés órákat az iskolákban. A Szent László ÁMK diákjai szeptember óta örvendhetnek az új sportpályának, ahol nemcsak a mindennapos testneveléshez kapcsolódó foglalkozásokat, de akár edzéseket is tarthatnak. A fejlesztés az EFOP 4.1.5-ös iskolafelújítási pályázat részeként valósulhatott meg.

Sokan szeretik és használják a Veránka-szigeti üdülőt

2020.10.01

Baja

Október 17-én vadételekből álló gasztroestre várják az ínyenceket a veránkai szállodában.

Árvízvédelmi gyakorlatot tartottak az Alsó-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság munkatársai

2020.09.15

Baja

Az idei védelmi gyakorlat kiemelt célja volt, hogy azok a műszaki munkatársak, akik még nem vettek részt III. fokú vagy azt meghaladó mértékű árvízvédekezésben, bővíthessék ez irányú ismereteiket.

Hagyományos, de szigorú tanév kezdődött a bajai főiskolán

2020.09.08

Baja

A járványügyi protokoll szigorú betartásával, új képzéssel és felújított helyszínekkel nyitotta meg a tanévet az Eötvös József Főiskola.