2024.06.13, Csütörtök

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal

Januártól gyorsabb és egyszerűbb lesz az adatváltozásokkal kapcsolatos ügyintézés és a közművek átírása

2021.12.01

Közélet

Az új és innovatív e-bejelentő szolgáltatásnak köszönhetően nem csak az ügyintézési idő, hanem az adminisztratív terhek is csökkennek.

Vért adtak a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal munkatársai

2021.11.24

Kecskemét

A XXII. Kormánytisztviselői Véradó Hét keretében a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal segítő szándékú munkatársainak Kecskeméten volt lehetőségük a véradásra.

A "Jövőd a tét!”: pályaválasztási kiállítást tartottak Baján

2021.11.11

Baja

A pályaorientációs rendezvényen bemutatkoznak a Bajai Szakképzési Centrum tanintézményei, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztály, valamint a Kereskedelmi és Iparkamara pályaorientációt segítő szolgáltatásaival is ismerkedhetnek a látogatók.

Kormánymegbízotti elismeréseket adtak át Bács-Kiskun megyében

2021.10.26

Megye

A kitüntetéseket 2021. október 22-én, az október 23-ai forradalom évfordulójához kapcsolódó ünnepségen adták át, amelyen Kovács Ernő a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja emlékezett meg az 1956-os forradalom évfordulójáról.

Átadásra került a Bács-Kiskun megyei Kormányhivatal új mobilizált kormányablaka Kecskeméten

2021.09.24

Kecskemét

A hatékonyabb, gyorsabb ügyintézést szem előtt tartva, 2021. szeptember 27. napjától szolgálatba áll a megye második mobilizált kormányablaka a megye lakosai számára, elsőként a Kecskeméti Járás területén.

Górcső alatt az építőanyag forgalmazók Bács-Kiskun megyében is

2021.09.03

Megye

Július elejétől a fogyasztóvédelem is bekapcsolódott az építőipari alapanyagok piacán tapasztalható jelenségek fokozott ellenőrzésébe.

Magyarország az első, ahol már a harmadik oltásra is lehet időpontot foglalni

2021.07.29

Megye

Az eeszt.gov.hu időpontfoglalóban a kórházi oltópontok már meghirdették a foglalható időpontokat.

Ismét közeleg a parlagfűszezon

2021.07.15

Megye

Világszerte milliók életét keseríti meg a parlagfű okozta allergia. Magyarországon is egyre többen szenvednek a tünetektől, továbbá a mezőgazdaságban gyomnövényként közvetlenül is gondot jelent, jelentős terméskiesést is okozhat, irtása éppen ezért fontos, és törvény szerint is kötelező.

Kormánymegbízotti érdemérmeket adott át Kovács Ernő

2021.06.29

Megye

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal elismerés átadó ünnepség keretében fejezte ki köszönetét egészségügyi dolgozók és kormánytisztviselők részére, akik a koronavírus járvány közepett kiemelkedő, megfeszített munkát végeztek.

Indul a Nyári diákmunka program

2021.06.05

Megye

Legkevesebb 1100 16-25 év közötti, nappali tagozatos tanuló vállalhat nyári diákmunkát július-augusztusban Bács-Kiskun megyében. A program megvalósításához a kormány több mint 138 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosít Bács-Kiskun megyében.

Bács-Kiskunba is visszatér a mobilizált ügyfélszolgálat

2021.05.10

Megye

Május 10. és 14. között ismét szolgálatot teljesít a Kiskunfélegyházi járásban a kormányablakbusz, amely az év során a megye valamennyi járásába eljut majd.

Rendőri ellenőrzés a közokirat-hamisítás ellen

2021.03.26

Megye

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal kezdeményezésére a Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rendőri akciót hajtott végre a közlekedési hatóság kecskeméti járműműszaki vizsgálóállomásán.

Megkezdődött a dunai hajút fejlesztésének környezetvédelmi engedélyezése

2021.01.30

Aktuális

A tervezők szerint a folyó jobb hajózhatóságát célzó beavatkozások 2023-ban indulhatnak.

Folytatódik az oltás az idősotthonokban + videó

2021.01.13

Megye

A hétvégén folytatódik a koronavírus elleni oltás az idősotthonokban, ezen intézmények újabb 3600 lakója és dolgozója szerezhet védettséget a Moderna napokban érkezett szállítmányának köszönhetően – mondta a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján.

Munkaerőpiaci program segíti a munkáltatókat

2020.12.29

Megye

A munkaerőpiaci program célja, hogy a létszámleépítések kezelése mellett a munkáltatók segítséget kapjanak a munkaerő felvételéhez, megtartásához, továbbá támogatást nyújtson a várhatóan csoportos létszámleépítéssel érintett munkavállalóknak képzéséhez, átképzéséhez még a munkaviszony megszűnését megelőzően az újbóli elhelyezkedés segítése, a munkanélkülivé válás megelőzése érdekében.

Folytatódik az oltási akcióhét

2021.11.27

Megye

Bács-Kiskun megyében 6 helyen várják majd a jelentkezőket.

Jövő héten lesz az Oltási akcióhét

2021.11.18

Országos Hírek

Az átoltottság további növelése és a járvány megfékezése érdekében a kormány 2021. november 22-28. között oltási akcióhetet indít a kórházi oltópontokon.

Ismét eredményes körutat zárt a mobilizált ügyfélszolgálat Bács-Kiskunban

2021.11.10

Megye

A kormányablak busz által olyan helyeken is biztosított az ügyintézés, ahol eddig esetleg nem voltak adottak a technikai feltételek.

A személyre szóló orientáció a célja az idei Jövőd a tét! rendezvényeinek

2021.10.01

Megye

A szakképzési centrum iskoláiban, 20 ágazatban több mint 70 szakmát lehet megtanulni.

Visszatér a Tiszakécskei járásba a mobilizált ügyfélszolgálat

2021.09.06

Megye

Szeptember 6. és szeptember 10. között ismét szolgálatot teljesít a Tiszakécskei járásban a kormányablakbusz, szombaton pedig a Szentmiklósi Napokon lesz elérhető.

Folyamatos a 12-18 éves korosztály oltása és a harmadik vakcinák beadása Bács-Kiskun megyében

2021.08.16

Megye

Egész nyáron fogadják az oltóhelyek a fiatalokat, így továbbra is folyamatosan lehet időpontot foglalni a 12 év feletti gyermekek oltására. Így nem kell megvárni a tanév kezdetét, amikor az iskolákban is lesz lehetőség az oltás felvételére. Ennek köszönhetően a magyar iskolákban nagyobb biztonságban kezdődhet meg az oktatás.

A százötvenezredik ügyfelet köszöntötték a tiszakécskei kormányablakban

2021.07.28

Megye

A szerencsés ügyfél, Miskóné Makovics Györgyi július 22-én délután érkezett a kormányablakba vezetői engedélyével kapcsolatban ügyet intézni, ahol a dolgozók az örömhírrel fogadták.

Kormányhivatali dolgozók részesültek elismerésben

2021.07.14

Megye

Miniszteri elismerő oklevelet vehetett át Dr. Balogh Melinda, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály vezetője Gulyás Gergelytől, a Miniszterelnökséget vezető minisztertől, Szénásné Ország Krisztina, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Földhivatali Főosztály Földhivatali Hatósági Osztály vezetője pedig Dr. Nagy István agrárminisztertől.

Visszatér a bajai járásba a mobilizált ügyfélszolgálat

2021.06.25

Baja

Június 28. és július 2. között ismét szolgálatot teljesít a Bajai járásban a kormányablakbusz, amely az év során a megye valamennyi járásába eljut majd.

Pünkösd után időpontfoglalás nélkül is intézhetjük ügyeinket

2021.05.17

Megye

A fokozatos újranyitásra irányuló kormányzati intézkedésekkel összhangban, a kormányablakokban és okmányirodákban újra lehetséges a sorszámhúzás az ügyfélszolgálatokon.

Már elektronikusan is igényelhető a védettségi igazolvány

2021.04.17

Országos Hírek

A www.magyarorszag.hu weboldalon elektronikusan is benyújtható a védettségi igazolvány cseréje, pótlása iránti kérelem, valamint az ellenanyag-vizsgálaton alapuló védettségi igazolvány iránti kérelem.

Megtartotta első idei ülését a Bács-Kiskun Megyei Területi Tervtanács

2021.02.12

Megye

A február 10-i kecskeméti tanácskozáson az örökségvédelem témájában egy engedélyezési és egy bejelentési dokumentációt tárgyaltak meg.

Más számára is foglalhatunk időpontot a kormányablakba

2021.01.29

Országos Hírek

A magyarorszag.hu új, egységes felületet kínál a kormányablakokba, okmányirodákba történő időpontfoglaláshoz. A bejelentkezett felhasználó akár a nagyszülők részére is foglalhat időpontot.

Elkezdődik a gyermekvédelemben és szociális alapszolgáltatásban dolgozók tesztelése is

2021.01.12

Megye

A tesztelést a kormányhivatalok szervezik a január 16-17-ei hétvégén, országszerte 127 mintavételi ponton várják az ágazatban dolgozókat. A vizsgálatok célja a járvány terjedésének további lassítása és emberek egészségének védelme. Az érintettek a várakozás elkerülése érdekében a https://szocszures.kh.gov.hu/ honlapon már foglalhatnak időpontot.

Maszkadományban részesültek a Bács-Kiskun megyei Tankerületi Központok

2020.12.15

Megye

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal nevében közel 25 000 db gyermek maszkot adott át Kovács Ernő Kormánymegbízott a Bács-kiskun megyei Tankerületi Központok részére.