2024.07.23, Kedd

Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Megyei Lépcsőfutó Bajnokság Kecskeméten

2018.09.11

A Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szeptember 11-én rendezte meg a Megyei Lépcsőfutó Bajnokságát Kecskeméten, a Malom Központban.

Strandfociban is jók a kiskunhalasi tűzoltók

2018.08.09

Megye

A XXIII. Tűzkakas Országos Tűzoltó Strandfoci Bajnokságon Bács-Kiskun megyét két csapat, a Kiskunhalasi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság és a Kecskeméti Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapatai képviselték. Embert próbáló hőségben, a forró homokon, sportszerűen és töretlenül küzdöttek a csapatok.

Dőltek a fák, repült a forgács - III. Bács-Kiskun Megyei Tűzoltófavágó-verseny

2018.07.10

A III. Bács-Kiskun Megyei Tűzoltó Favágóversenynek Kecel adott otthont, melyen a megye tűzoltói mérték össze motorfűrész-használat terén – a mindennapi munkájuk során - szerzett tudásukat.

Még magasabbra léptek a dobogón a Bács megyei tűzoltók

2018.06.21

Ezüstérem született csapatban a Gróf Széchenyi Ödön XIV. Országos Tűzoltósport-versenyen.

Amikor lángol egy színházterem - tűzoltósági gyakorlat Kecskeméten

2018.06.06

Kecskemét

A kecskeméti hivatásos tűzoltók a gyakorlat keretében egy feltételezett tüzet szimulálva, de a valóságnak megfelelően hajtották végre a beavatkozást, teljes védőfelszerelésben, légzésvédelem használata mellett.

Megnyílnak a laktanyák kapui

2018.05.15

Idén is nyílt nappal várja a kicsiket és a nagyokat a katasztrófavédelem gyermeknap alkalmából.

Egy szép életpálya elismerése: Bács-Kiskun megyei taggal bővült az ezredesi kar

2018.03.02

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság központi polgári védelmi ünnepségén az országból negyvenketten vettek át miniszteri, illetve főigazgatói elismerést.

Tűzoltók gyakorlatoztak a kalocsai kórházban

2017.11.09

A gyakorlaton összesen hatvan, a katasztrófavédelemnél közösségi szolgálatát teljesítő diák vett részt. A diákok a feltételezés szerinti, tűzzel érintett osztályon fekvő- illetve járó betegeket személyesítették meg, mellyel hozzájárultak a kiürítés élethű szimulációjához.

145 éves a Bajai Tűzoltóság

2017.09.11

Az ünnepi megemlékezés a Szentháromság téren vette kezdetét, ahol tűzoltóautók sorfala között szentelték fel és áldották meg az új, magyar gyártmányú HEROS-RÁBA AQUADUX-X 4000 típusú tűzoltójárművet, valamint az erre az alkalomra készült Szt. Flórián szobrot.

Csapatmunka és szilárd hivatástudat jellemzi a megye tűzoltóit

2017.02.21

Évértékelő és feladatszabó tiszti értekezletet tartott a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Kecskeméten. Az állománygyűlésen a társszervezetek vezetői, a főfelügyelők, a kirendeltségvezetők, a tűzoltóparancsnokok, valamint az igazgatóság tiszti állománya jelent meg.

Belügyminiszteri elismerésben részesült egy kecskeméti tűzoltó

2017.01.24

Megye

Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere nyolc tűzoltót is jutalomban részesített az elmúlt két hét rendkívüli téli időjárása során tanúsított kiemelkedő helytállásukért a Belügyminisztériumban. Bács-Kiskun megyéből Tóth István tűzoltó törzsőrmester, a kecskeméti hivatásos tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltója vehette át az elismerést, a Belügyminisztériumban.

Újabb megállapodás aláírásával közösen tekintenek előre a sikeres jövő felé

2017.01.12

Együttműködési megállapodást írt alá a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója Dr. Farkasinszki Lóránt tű. ezredes és a Bács-Kiskun Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet vezetője Dr. Zakhar Tibor bv. ezredes január 10-én. A megállapodás célja, hogy a közös feladataik ellátása érdekében megerősítsék eddigi hatékony kapcsolatukat.

Új eszközök segíthetik a Bács-Kiskun megyei katasztrófavédelem munkáját

2016.12.21

Megye

Összességében több mint 1,7 milliárd forint értékű eszközök kerülnek tizenegy tűzoltóságra, hat megyei igazgatóságra, és a Katasztrófavédelmi Oktatási Központhoz, valamint a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságra.

Süllyed egy uszály a bajai Duna-hídnál

2016.11.22

Süllyed egy hetven méter hosszú és nyolc méter széles uszály a bajai Duna-híd lábánál. Elsődleges információink szerint az eset során senki nem sérült meg.

Tűzoltósági tanácsos lett Bene László tűzoltó főtörzszászlós

2019.08.23

Megye

Az elismerést Erdélyi Krisztián tűzoltó dandártábornok, általános főigazgató-helyettes adta át a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon.

Átadták a felújított tűzoltószertárat Orgoványon

2018.09.04

A megújult épületet szeptember 1-jén adták át ünnepélyes keretek között.

Tűzgyújtási tilalom Bács-Kiskun megyében

2018.07.27

A Bács-Kiskun megye területén lévő erdőkre és fásításokra, valamint ezek határaitól számított kétszáz méteren belüli területre, 2018. július 27-től általános tűzgyújtási tilalom van érvényben.

Új parancsnok és új gépjárműfecskendő Kalocsán

2018.06.24

Ünnepélyes keretek között iktatták be a Kalocsai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság új parancsnokát és állították szolgálatba azt az új, magyar gyártmányú HEROS-RÁBA AQUADUX-X 4000 típusú tűzoltójárművet, mely a Kalocsai Tűzoltóságon teljesít szolgálatot.

Iparbiztonság/ADR vetélkedőn Bács megye legjobbjai

2018.06.07

Balatonföldváron, június 4-5. között a Hotel Jogarban vehették át nívós díjaikat azok a katasztrófavédelmi ellenőrök, akik a májusi II. Országos ADR-szakmai vetélkedőn a legjobbnak bizonyultak.

Két első helyezett Bács-Kiskun megyei diák az országos versenyen

2018.05.29

A Fővárosi Nagycirkuszban tartották meg az Országos Tűzmegelőzési Bizottság által meghirdetett alkotói pályázat 2018. évi díjátadó ünnepségét. Az előző évek hagyományait követve idén is óvodások, általános iskolások és középiskolások vehettek részt a kreatív megmérettetésen.

Csapatban az erő! – Általános és középiskolás diákok versenyeztek

2018.04.12

A felmenő rendszerű katasztrófavédelmi ifjúsági verseny megyei döntőjében mérhették össze tudásukat, felkészültségüket a helyi versenyek általános és középiskolás diákjainak első helyezett csapatai április 11-én, Ágasegyházán.

Kiváló teljesítmény a Bács megyeiektől a Fekvenyomó OB-n

2017.11.19

A bajnokságon a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot egy hét fős csapat képviselte.

Vihar - még kedden is dolgoztak a károk felszámolásán

2017.10.31

Még kedden is több helyen dolgoztak a vasárnap az országon átvonult vihar okozta károk felszámolásán a katasztrófavédelem és az áramszolgáltatók szakemberei - számolt be az M1 aktuális csatorna esti Híradójában.

Három új tűzoltó tiszt szolgál Bács-Kiskun megyében

2017.04.26

Megye

Újabb tizenhárom fővel gyarapodott a katasztrófavédelem elsőtiszti állománya. Megyénkből hárman a belügyminiszter által aláírt kinevezési okmányokat is átvehették a tegnapi nap folyamán.

A Nagybaracskai Katasztrófavédelmi Őrs hozhatta haza az „Év Katasztrófavédelmi Őrse” címért járó emlékserleget

2017.02.12

Az állomány tapasztalt kollégákból és a környékben élő, helyismerettel rendelkező személyekből került kiválasztásra.

Katasztrófavédőknek adják ki magukat a megye legújabb szélhámosai

2017.01.17

Több tízezer forintot is elkérhetnek a hamis tájékoztatás során azok a megyében megjelent ismeretlen elkövetők, akik azt állítják, hogy mindenki számára kötelező a szén-monoxid érzékelők, riasztók beszerzése és azok használata. És mindezt a katasztrófavédelemre hivatkozva teszik.

Pályázaton elnyert felszereléseket adtak át az önkéntes tűzoltó egyesületeknek

2016.12.28

Megye

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pályázatán különféle tűzoltóeszközök és felszerelések beszerzéséhez, működési költségek finanszírozására, műszaki-technikai, védőruházattal való ellátásra, valamint a tagok oktatására és vizsgáztatására lehetett támogatást elnyerni. A megyénkből mind a 34 pályázó sikeresen vett részt a pályázaton, így több mint 25 millió forint összegű támogatásban részesülnek. Az eszközök a napokban jutnak el a támogatott egyesületekhez.

Tűzvizsgálói konferencián ült össze megyénk katasztrófavédelmi állománya

2016.12.15

Kecskemét

„Tűzesetek vizsgálata és tapasztalatai” címmel tudományos értekezést tartott a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Tűzmegelőzési Bizottsága Kecskeméten ebben az évben immár harmadik alkalommal. A konferencián a tűzesetekhez kapcsolódó hatósági, mérnöki, szakértői tapasztalatokat dolgozták fel a módszertan fejlesztése és a mentő tűzvédelem, tűzmegelőzés érdekében.

Egy ezüst- és egy bronzérem, ötszáztíz lépcsőfok - ez a Bács-Kiskun megyei tűzoltók sikere

2019.09.24

Megye

A XX. Lépcsőfutó Országos Bajnokságra több mint százhatvanan neveztek az ország számos pontjáról. A tét ebben az évben sem volt kisebb, mint meghódítani a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Nagyvárad téri - huszonhárom emelet magas - épületét.

Az ergométeres bajnokságon is helytálltak a Bács-Kiskun megyei tűzoltók

2019.03.18

Megye

Szolnokon rendezték meg a XI. Katasztrófavédelmi Ergométeres Országos Bajnokságot, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot egy öt fős csapat képviselte.