2024.05.23, Csütörtök
Tavaszi zsongás Figulával

Tavaszi zsongás Figulával

2016.05.08. 12:29

Hirdetés

Jól döntött, aki szombat esti programjának a Figula családi pincészet különleges borestjét választotta, melyet a Hotel Három Gúnár és a Mercedes-benz Hovány szervezett Kecskeméten.

Balatonfüred egyik meghatározó borászát, ifj. Figula Mihályt és borait látták vendégül a Bortársaság közreműködésével a Három Gúnár Étteremben már évek óta rendszeresen megtartott Grande Borestek tegnap esti rendezvényén.

Balatonfüred, Balatonszőlős és Pécsely különleges talajú dűlőin termeli borait a Figula pincészet, melynek boraiba ízélménnyel teli bepillantást nyerhettünk tegnap. A 2011-es Év Ifjú Borásza címet elnyerő Figula Mihály igyekszik méltón folytatni a szülei által lerakott alapokat, amit elismerések sora is tanúsít.

A boresten humorral, habkönnyű iróniával fűszerezett ízes történeteivel szórakoztatóan mutatta be az estére csatasorba állított borait a könnyed, gyümölcsös sárgamuskotálytól kezdve a hűvös, ásványos dörgicsei merlot-ig bezáróan.

A jó hangulatot csak fokozták a kiváló borász borokhoz és a balatoni tájhoz fűződő családi történetei és személyes élményei.

A májusi esőcsepp üdvözlőfalat mellé Figula Sárgamuskotály 2015 illik

A borok mellé pedig a Három Gúnár Étterem séfje szezonális alapanyagokkal álmodta meg a harmonizálómenüsort. Spárga, szamóca, rebarbara, tavaszi borsó, kucsmagomba és újburgonya képviselték a friss tavaszi ízeket.

A kacsamáj rebarbarapürével és szamócával tökéletes harmóniát alkotott a Figula Cabernet Sauvignon Rosé 2015-tel

Karajpecsenye tejszínes kucsmagomba szósszal, spárgával, újburgonyával - ehhez Figula Öreghegyi Olaszrizling 2013 dukál

Galéria

Szenvedélyhárom gúnárfigulagrande boresthovány

Ajánló