2024.04.25, Csütörtök
A kolimpiát minden eddiginél nagyobb érdeklődés övezte
bacskiskun.hu

A kolimpiát minden eddiginél nagyobb érdeklődés övezte

bacskiskun.hu

2019.05.27. 14:59

A kolimpia elnevezésű sportrendezvényt 11. alkalommal szervezte meg 2019. május 17-19 között a Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Szakképző Iskolája és Kollégiuma, amely a kollégiumok olimpiáját jelenti az Arany János Programok diákjai számára.

Hirdetés

A kolimpia a legismertebb, legnépszerűbb, legnagyobb méretű program az Arany János Programok életében. Az EMMI versenynaptárában is jegyzett rendezvény, a halmozottan hátrányos helyzetűek országos sporttalálkozóján 7 sportágban mérték össze tehetségüket, ügyességüket, kitartásukat a 18 nevező intézmény 307 diákja az ország minden részéről Nagykanizsától Nyírbátorig.  A rendezvény fővédnöke Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, védnöke Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke.

A 11. kolimpia megnyitóját részvételével megtisztelte Rausch Sándor, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke, aki beszédében méltatta a rendezvény jelentőségét, és a sport személyiségformáló szerepét hangsúlyozta. Csúzdi Zoltán, a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum kancellárja elmondta, hogy a már több mint tíz éves múlttal bíró kolimpia rendezvényt fontosnak tartják, és a jövőben is minden támogatást megadnak, hogy ez a rendezvény az elkövetkező években is megvalósulhasson.

Ne feledjük el, hogy a fizikai megmérettetés azonban csak az egyik jellemzője a sporttevékenységeknek. A sportolás olyan örömteli tevékenység, ami azt hozza elő az emberből, ami benne a leghasználhatóbb, a legértékesebb, amire a társadalomnak a legnagyobb szüksége van.

Ezért is tartja a Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesülete nagyon fontosnak hogy ez a sportverseny, ez az országos döntő minden évben megrendezésre kerüljön, hiszen fiataljaink életét pozitívan befolyásolhatják az itt szerzett élmények. Ezek az élmények nem biztos, hogy a minden esetben a győzelemről kell, hogy szóljanak, sokkal fontosabb az együtt sportolás élménye, és azoknak  az értékeknek a megszerzése mint:  SZELLEMET, ERŐT, ERKÖLCSÖT EGYESÍTS!

A 11. kolimpiát minden eddiginél nagyobb érdeklődés övezte. Ez a diákok, tanárok, edzők  által izgalommal várt esemény elsősorban sportról, de kapcsolatépítésről, kulturális élményekről is szól. Idén a Mayfly együttes szórakoztatta a nagyérdeműt. 

A rendezvényt számos szponzor támogatta ezúttal is, akiknek köszönhetően gazdag ajándékcsomaggal, bőséges ellátással, igényes érmekkel, serlegekkel, nagyszerű élményekkel térhetett haza valamennyi résztvevő.A résztvevők ismét elégedettségükről biztosították a szervezőket, amit egy kérdőív kitöltésével is megerősítettek. A szervezés és lebonyolítás minden részlete 96% feletti elégedettségről tanúskodik. 

SportBács-KiskunKiskunfélegyházaDiákolimpia